Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

[10-10-2022 10:06]

Op de laatste dag van het Wereldkampioenschap Veld in het Amerikaanse Yankton stond TeamNL Handboog sporter Mike Schloesser in de bronzen finale. Eerder in de week kwalificeerde Mike zich al als vierde en won alles tot de halve finale.

Op donderdag verloor Mike de halve finale van de Amerikaan Dave Cousins in een match die in het begin gelijk op ging maar Dave Cousins bleef foutloos waar Mike punten liet liggen.
De als 14e gekwalificeerde Alexander Kullberg schoot een sterke match fase en kwam zo uit als tegenstander van Mike. Mike ging de eerste twee ronden aan de leiding maar in ronde drie kwamen de heren op een gelijke stand. De laatste beslissende ronde schoot Mike een 5-5-4 en Alexander Kullberg 6-5-4. Een punt meer voor Kullberg. Daarmee eindigt Mike Schloesser het WK Veld als vierde bij de Compound mannen.


 

Mike Schloesser in bronzen finale op WK Veld

[08-10-2022 09:35]

Na de individuele match fase van het Wereldkampioenschap Veld in het Amerikaanse Yankton zal Mike Schloesser zondag schieten voor het brons bij de Compound mannen.

De laatste dag van individuele matches begon met de match tegen de Kroaat Domagoj Buden welke de dag ervoor al wel was begonnen maar gestaakt vanwege het wegvallen van het licht. Mike wint de match met 104-103 na in de vierde ronde het verschil te hebben gemaakt. De halve finale tegen de Amerikaan Dave Cousins bleef de eerste twee ronden gelijk in score maar Cousins bleef daarna foutloos met een 71-68 als uitkomst van de match.

Zondag komt Mike uit tegen de Zweed Alexander Kullberg in de bronzen finale om 15:00 lokale tijd (22:00 Nederlandse tijd)

.


 

Mike Schloesser individueel door op WK Veld

[07-10-2022 11:10]

Op de donderdag van het Wereldkampioenschap Veld stonden de eerste individuele matches op het programma voor de TeamNL Handboog sporters in Yankton. Met de twee dagen aan kwalificaties scores als basis kregen Luuk, Gaby en Mike een directe tegenstander.

Voor Gaby Schloesser begon de dag met de match tegen de Zweedse Sandra Nyberg die zij met een punt verloor (86-87). In ronde vier kwam Gaby op voorsprong maar de zesde en laatste ronde schoot Gaby 4-4-4 tegenover de 6-5-4 van Nyberg.
Luuk Wisselink kreeg de als vierde geplaatste Spanjaard Francho Rufas Morillo als tegenstander die sterk schoot. Luuk verloor de match met 78 punten tegen 89. De volgende match tegen de Roemeen Mario Timpu kwam Luuk in de eerste ronde op een punt achterstand maar zette daarna een sterke 6-5-5 neer en won de match met 85-80.
Mike Schloesser won zijn match tegen de als negende geplaatste Amerikaan Dan Jasa met 103-102. De match tegen de Kroaat Domagoj Buden werd na de eerste ronde (18-18) afgebroken en zal vandaag worden hervat.


 

Kwalificaties WK Veld afgerond in Yankton

[06-10-2022 14:10]

De TeamNL Handboog sporters op het Wereldkampioenschap Veld hebben afgelopen nacht (Nederlandse tijd) de kwalificaties in Yankton afgerond. Zowel Mike, Gaby als Luuk schoten op de bekende afstand enkele punten meer dan de onbekende afstand van gisteren.

Mike Schloesser is de hoogst gekwalificeerde Nederlander op het WK Veld met 814 punten en een vierde plaats bij de Compound mannen. Luuk Wisselink schoot drie punten meer dan op de onbekende afstand en komt op een totaal van 637 en een vijfde plaats bij de Recurve mannen Onder 21. Gaby Schloesser schoot twaalf punten meer dan gisteren en komt op een totaal van 614 punten en een dertiende plaats bij de Recurve vrouwen. “Het was een moeilijk parcours. Er had wel meer ingezeten vinden we, maar toch aan het einde van de dag een goed gevoel overgehouden” aldus Mike Schloesser.

Vandaag gaat het toernooi verder met de individuele matches waarbij Gaby als eerst in actie komt om 09:45 lokale tijd (16:45 Nederlandse tijd) tegen de Zweedse Sandra Nyberg. Luuk komt om 11:15 lokale tijd (18:15 Nederlandse tijd) in actie tegen een op dit moment nog onbekende tegenstander. En ook Mike zijn tegenstander is nog niet bekend. Hij komt om 16:15 lokale tijd (23:15 Nederlandse tijd) in actie.


 

Kwalificatie sessie op onbekende afstand afgerond op WK Veld

[05-10-2022 15:09]

Op de eerste dag van het Wereldkampioenschap Veld in het Amerikaanse Yankton schoten de TeamNL Handboog sporters een kwalificatie over onbekende afstanden. Een moeilijke dag op een technische uitdagend parcours.

Luuk Wisselink is de best presterende Nederlandse sporter met een score van 317 punten en daarmee staat hij voorlopig op een zesde plaats bij de Recurve Mannen Onder 21. Mike Schloesser schoot 403 punten, goed voor een voorlopig zevende plaats en Gaby Schloesser 301 punten waarmee zij voorlopig 13e gekwalificeerd staat. “We hebben alle drie wat punten laten liggen naar onze mening” vertelt Mike Schloesser. “Het was een zeer technisch moeilijk parcours, ook tijdens het wandelen. Maar wel een hele mooie veld ronde

Gebruikelijk tijdens ook nationale wedstrijden is dat schutters zowel onbekende als bekende afstanden schieten. Tijdens een WK Veld kwalificatie schieten de deelnemers een dag op onbekende afstanden, en een dag op bekende afstanden wat dan samen een kwalificatie score maakt.

Vandaag gaan Luuk, Gaby en Mike verder met de kwalificatie over bekende afstanden. Ze hebben er alle vertrouwen in dag vandaag de dag is waarin zij het verschil gaan maken.

 


 

WK Veld in Yankton (USA)

[29-09-2022 12:00]

In de eerste week van oktober vindt het Wereldkampioenschap Veld plaats in Amerika. Yankton zal de host zijn van het WK dat oorspronkelijk gepland stond voor 2020 maar destijds werd verplaatst vanwege de COVID-19 pandemie.

Het toernooi begint voor 190 sporters uit 24 landen op maandag 3 oktober met de officiële training en materiaal controle en zal zondag 9 oktober ten einde komen met de finales. De kwalificaties zullen worden rondom het Gavins Point Horse Camp en de Lewis & Clark Recreation Area. De individuele matches en finales worden geschoten rondom het NFAA Easton Yankton Archery Center

Namens TeamNL Handboog komen de volgende sporters in actie:

  • Mike Schloesser (Compound Heren)
  • Gaby Schloesser (Recurve Dames)
  • Luuk Wisselink (Recurve Heren U23)

Naast onze drie sporters zijn er meer Nederlanders op het WK Veld in Yankton. Zo zijn Robert Erica en Niels Buitenhuis actief als scheidsrechters voor World Archery, en komen de foto’s van Dean Alberga.

Tijdens het WK Veld kun je onze website en social media in de gaten houden waar wij dagelijks verslag doen van de prestaties van onze sporters.

Programma

Maandag: Officiële training
Dinsdag: Kwalificatie over onbekende afstand
Woensdag: Kwalificatie over bekende afstand
Donderdag: Individuele matches
Vrijdag: Team en Mixed Team matches (geen Nederlandse deelname)
Zaterdag: Team en Mixed Team finales (geen Nederlandse deelname)
Zondag: Finales

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.