Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Op een zonnige zaterdag 3 juni vond de Run Archery Brabant wedstrijd plaats bij De Meierijers in Berkel-Enschot. Met de samenwerking van Run Archery liefhebster in hart en nier Tonny van Kuringen en Handboogvereniging De Meierijers beleefden de deelnemers een prachtige sportieve wedstrijd.

Deelnemers liepen eerst een kwalificatie run om zich te plaatsen voor de finales, maar liefst vijf deelnemers van Switbertus Lichtenvoorde wisten de A-finale te behalen. Jan Wassink en Henri Polman van Switbertus liepen in de B-finale. Bij Jan Wassink ging het schieten tijdens de kwalificatie matig maar later was hij foutloos en won de B-finale met overmacht. Henri pakte bij de veteranen nog de derde plek. De eerste veteranen plek was voor Bert van Asselt van Avalon Apeldoorn en de tweede plek voor John van Kuringen van het Brabantse Aurora.

In de A-finale ging Bram Polman (Switbertus) in de eerste loopronde overtuigend aan de leiding maar werd halverwege achterhaald door de lokale favoriet Jef Bogers (De Meierijers). Na een foutloze schietbeurt kwamen Mark van Tiel (Concordia) en Joost Immink (Switbertus) aan de leiding. Oud- Nederlands Kampioen Mark schoot foutloos, al zijn 16 pijlen in zowel de kwalificatie als de finale waren raak. Winst zat voor Joost in het snelle schieten want bij elke pijl pakte hij 3 a 4 seconden op Mark en nam ondanks een misser toch de leiding. Hetzelfde deed zich voor in de tweede schietbeurt waar Joost Immink met een indrukwekkende tijd van 5:56 de overwinning in de Brabantse Run Archery opeiste. Mark van Tiel op de tweede plaats bleef foutloos schieten en snel lopen, maar moest toch negen seconden toegeven. Op 31 seconden achter de nummer twee kwam Bram Polman aan de finish maar hij kreeg later van de jury een penalty van 20 seconden voor het missen van een strafrondje en viel terug naar plaats zes. De bronzen plak gaat naar Jorik Klein Nijenhuis met vlak daarachter Marc Konings (eveneens Switbertus) door sterk schieten pakt hij de vierde plek. Jef Bogers van het organiserende Meierijers wist de vijfde plek te bemachtigen.

Bij de dames wist Annemarie der Kinderen (St Sebastiaan) zich te plaatsen voor de A-finale en zij schoot foutloos. Hiermee eindigde zij als eerste dame en als nummer zeven totaal. Annemarie wist ook alle vier deelnemers van het Franse team achter zich te laten. Op de tweede plek bij de dames was het Tonny van Kuringen-Huijbregts (Aurora) die dankzij het vermijden van strafrondjes en een sterk eindschot in de 3e loopronde de Française Christelle Plassard voor bleef.

Bij de jeugd kwam het organiserende Meierijers goed voor de dag met overwinningen bij de jongens voor Tristan Dieleman en bij de meisjes voor Maja Dieleman. Opvallend was dat Tristan met zijn hardlopen zelfs bij de senioren indruk maakte. Maja plaatste tijdens haar knielende schietbeurten de meeste treffers.

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde wedstrijd, waar het na afloop met de afsluitende BBQ nog gezellig bleef. Met een zomerstop voor de Run Archery wedstrijden maken we ons op voor het Nederlands Kampioenschap Run Archery later dit jaar op 30 september in Lichtenvoorde.

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.