Handboogactiviteiten kunnen momenteel niet plaatsvinden op de manier zoals we dat voor de coronapandemie gewend waren. Ook in deze tijden willen we mensen mentaal en fysiek fit, actief en betrokken houden. Handboogsport is een belangrijke uitlaatklep en levert een bijdrage aan het welzijn van onze leden. Mits dit veilig en verantwoord gedaan wordt natuurlijk. In dat kader is een alternatief aanbod ontwikkeld, bestaande uit online activiteiten, zoals ‘aan de maatregelen aangepaste wedstrijden’, opleidingen, webinars etc. Voor alles geldt dat het wordt georganiseerd met inachtneming van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De meest actuele protocollen en richtlijnen hiervoor zijn te vinden op www.handboogsport.nl/verantwoord-sporten.

 

Sportactiviteiten

De afgelopen periode hebben we geprobeerd verschillende evenementen te organiseren zodat leden nog kunnen genieten van hun sport op een verantwoordelijke manier. Waaraan je vanaf je eigen vereniging deel kon nemen. Het doel was/is om zoveel mogelijk sporters in Nederland te laten deelnemen, waarbij plezier in de sport voorop staat. Zaken zoals de 2D Animal target Indoor Games en de Remote Target indoor games. Door de huidige maatregelen kan er alleen buiten geschoten worden in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief trainer). Binnen mag absoluut niet. 

Hierdoor zijn we genoodzaakt wedstrijden en andere sportieve evenementen uit te stellen of af te lasten. Echter willen wij dat onze leden nog in aanraking kunnen komen met onze sport. Daarom zijn wij bezig om meer online oplossingen te zoeken en deze te delen. Denk aan webinars, vragenvuren, Facebook live sessies en meer.

Onderstaand vind je een overzicht van geplande activiteiten en verschijnt de komende tijd alle actuele informatie per evenement.

Virtual 2021 Indoor Archery World Series
Wedstrijddata: 21+22 november, 19+20 december, 15+16+17 januari, 12+13+14 februari

Uitslagen stage 1
Uitslagen stage 2
Uitslagen stage 3
Uitslagen stage 4

Vegas Shoot Virtual 2021
Wedstrijdperiode: van 12 maart t/m 12 april.
Vanwege de pandemie heeft de NFAA besloten de Vegas Shoot van 2021 te organiseren in een ander format. Namelijk de Vegas Shoot Virtual 2021. Sporters krijgen de kans om tussen 12 maart en 12 april. 3 x 30 pijlen te schieten.
De open inschrijving opent op 1 maart. Klik hier voor meer informatie.


Lockdown Outdoor Games
Wedstrijdperiode: van 24 januari tot het einde van de lockdown.
Een outdoor wedstrijdserie voor sporters van iedere leeftijd en ieder niveau. Wedstrijden gaan over 1 x 36 pijlen. Sporters kiezen op welke afstand en met welk type boog zij willen schieten. De mogelijkheden qua afstand variëren van 20 meter tot 70 meter.
Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door Pridex Media.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier
Uitslagen


Virtual Vegas (Las Vegas Grand Prix)

Wedstrijddata: 29 november, 13 december, 10 januari (uitgesteld), 7 februari (uitgesteld), 7 maart, 28 maart
Wedstrijden volgens Vegas-shoot format. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes, zie wedstrijdinformatie.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier
Uitslagen stage 1
Uitslagen stage 2


2D Animal Target Indoor Games 

Wedstrijddata: 1 t/m 15 december, 16 t/m 30 december (uitgesteld), 1 t/m 15 januari (uitgesteld), 16 t/m 31 januari (uitgesteld)

Wedstrijden in een periode van 2 weken over drie keer acht verschillende 2D blazoenen. 2D blazoenen worden door de NHB en Dutch Bow Store ter beschikking gesteld, zie wedstrijdinformatie. Ingevulde en getekende scorebriefjes moet naar de organisatie gemaild worden.
Informatie 2D Animal Target Indoor Games
Inschrijfformulier
Tussenstand stage 1
UPDATE 21-01-2021
Tijdens stage 1 van de 2D Animal Target Indoor Games hebben wij signalen ontvangen waaruit blijkt dat de regelgeving niet helemaal duidelijk was. In deze video is de regelgeving, en met name welke kill voor welke boogklassen van toepassing is, uitgelegd. De video spreekt voor zich. Instructievideo puntentelling

Voor alle duidelijkheid hieronder de verschillende boogklassen en -typen:

Technische boogklassen
– FU: Freestyle Unlimited (Compound)
– BC: Barebow Compound
– FR: Freestyle Recurve
– BR: Barebow Recurve
 

Traditionele Boogklassen
– BH: Bowhunter Recurve & Traditional Recurve
– LB: Longbow & Historical Bow

Voor dat we met stage 2 gaan beginnen willen wij sporters de mogelijkheid geven stage 1 eventueel over te schieten conform de telling zoals aangegeven in de video.
Zodra gauw duidelijk is wanneer we weer binnen mogen gaan sporten wordt een nieuwe planning gemaakt en gepubliceerd. In de nieuwe planning wordt rekening gehouden met het eventueel overschieten van stage 1.


Remote Target  Indoor Games
Wedstrijddata: 6 december, 27 december (uitgesteld), 3 januari (uitgesteld), 31 januari (uitgesteld)

Wedstrijden over 1 x 30 pijlen op 18 meter voor sporters met een recurve, compound, barebow, longbow of instinctive bow. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes, zie wedstrijdinformatie.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier
Uitslagen stage 1

 

NHB online aanbod
Maandag 21 december 2020 was er een Facebook live sessie van het Meerjarenbeleidsplan 2021+ ‘Doelgericht vooruit: Raak!’  met bondsdirecteur Arnoud Strijbis. Over ambities, kansen en perspectief richting de toekomst van de handboogsport. Deze is terug te bekijken op de NHB Facebookpagina.

Maandag 28 december 2020 was er een webinar “Handboogfit blijven tijdens de Lockdown” van bondscoach Ron van der Hoff. We zijn van plan dit concept verder uit werken in de verlengde lockdown. 

Zondag 10 januari 2021 was er de eerste echte interactieve online NHB Handboogquiz georganiseerd. Wie heeft er gewonnen? Bekijk het op onze Facebookpagina.

Dinsdag 19 januari 2021 was er een webinar over het programma Artemis met Marcel van Apeldoorn. Klik hier om de presentatie te bekijken. 

Vrijdag 29 januari 2021 was een webinar sportfotografie van Tim Buitenhuis. Dit was positief ontvangen en willen we snel een webinar fotografie voor beginners plannen. 

Donderdag 4 februari 2021 om 19:00 uur was er een vragenvuur met Mike Schloesser via zijn eigen instagram account.

Dinsdag 16 februari 2021 om 19:00 uur heeft Johan van Dongen een webinar gegeven over het verstellen van je Compound/Recurve/Barebow. Dit werd gedaan via Google Meet. Deze is niet terug te bekijken. 
 

NHB ronde tafel
Afgelopen maandag 11 januari 2021 was er ronde tafel para handboogsport en aangepast sporten. Waarin mee werd gepraat en gedacht over de toekomst van de parahandboogsport. Deze was succesvol en er komt een vervolg. Meer informatie wordt z.s.m. bekend gemaakt.   

 

NHB Podcasts
Op zaterdag 13 maart 2021 was er een nieuwe podcast gelanceerd. Onderwerp: “Masters of compound”. Luister naar bondscoach en voormalig topschutter compound, Peter Elzinga en Mike Schloesser aka ‘Mr Perfect’, over hun start met de compound boog en hun weg naar de top. 

De volgende aflevering staat gepland om op 3 April live te gaan. Beluister ook eerdere podcasts, onder meer over de kracht van vrijwilligers, scheidsrechters en hoe je je kunt voorbereiden op wedstrijden en evenementen. Heb je een idee of een wens voor een podcast, laat het ons weten door een mail te sturen naar communicatie@handboogsport.nl

De NHB Podcast ‘Doelgericht’ is te beluisteren op Spotify, Itunes, Google Podcasts en de NHB site.

 

NHB Back to Archery facebookgroep
Voor deze- en de toekomstige remote events kan je je mooie momenten, scores en/of foto’s delen in de Back to archery Facebook groep. 


Activiteitenkalender

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle bovenstaande activiteiten.

 

Heb je ideeën voor online events? Laat het weten via communicatie@handboogsport.nl.