‘Onze’ helden, Gabriela Schloesser en Steve Wijler, toonden zich afgelopen zaterdag in het nieuwe Olympische mixed team onderdeel op de Olympische Spelen een meer dan waardig tegenstander van favoriet Zuid-Korea in de gouden finale. Met zilver als beloning: een historische medaille, tevens de eerste voor TeamNL op Tokyo2020.

Heel Nederland kon thuis meegenieten. Overal in de media was welverdiende aandacht voor de handboogsport. Een stimulans van Nederlanders om de boog op te pakken. Een mooie kans voor verenigingen om nieuwe leden te werven. De eerste stappen zetten aankomende handboogschutters namelijk bij een van de 220 bij de NHB aangesloten verenigingen.

Bij die eerste stap komt meer kijken dan een vereniging vinden en een boog vastpakken. Uniek aan de handboogsport is dat er meestal eerst een beginners- of starterscursus volgt om basiskennis op te doen. Hier leren aankomend handboogschutters over veiligheid, de correcte bewegingen, houdingen, puntentelling, materiaalkennis en veel meer.

Er zijn veel overeenkomsten, maar ook verschillen in hoe verenigingen hun beginnerscursus organiseren. Daarbij komen ook unieke uitdagingen kijken. Hoe trek je nieuwe deelnemers aan? Hoe zorg je dat ze terug blijven komen? Over deze en andere vragen gingen we in gesprek met het verenigingspanel. De resulterende Q&A vind je op onze inspiratiepagina.

Heb je ook nog vragen over (het organiseren van) de beginnerscursus? Of zijn er andere verenigingszaken waar je hulp bij nodig hebt? Samen sta je sterk. Stel je vraag aan het verenigingspanel.

Wil jij gaan handboogschieten? Kijk waar de 220 verenigingen te vinden zijn.