Handboogverenigingen, en ook andere sportverenigingen, zijn plekken waar je ongeacht wie of wat je bent op een leuke én veilige manier wilt kunnen sporten. Verenigingen willen ongepast gedrag tegengaan. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) geeft meer zekerheid over het verleden van vrijwilligers op de vereniging, zoals (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders en verzorgers. Om deze reden is Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) de campagne ‘Heb jij ‘m al?’ begonnen. Het CVSN, NOC*NSF en aangesloten sportbonden, zoals de NHB, roepen verenigingen op om gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG.

Vele handboogverenigingen doen dit al en we hopen dat alle andere handboogverenigingen gaan volgen en gebruik gaan maken van de gratis VOG. Meer informatie is te vinden op de site van de NOC*NSF of op de specifieke pagina van de NHB over het tegengaan van grensoverschrijdend gedrag.

Het NHB-bondsbureau ondersteunt de aanvragen voor VOG’s voor haar leden. Hoe dat werkt? Lees dat hier.

En omdat wij plezierige en veilige handboogsport toejuichen steunen wij deze campagne!