Afgelopen weekend was een groot aantal Nederlandse schutters aanwezig op de Berlin Open 2021. Een jaarlijkse indoor competitie die meetelt voor de Indoor World Series Open (net als onze eigen Lowlands Archery Series

Zowel bij de Recurve Heren als de Compound Heren was de hoogste trede voor een Nederlander. Bij de Recurve Heren pakte Steve Wijler de winst in de finale tegen Felix Wieser. In de bronzen finale verloor Gijs Broeksma in de laatste set na een 4-4 van Itay Shanny. Bij de Compound Heren sloot Mike Schloesser met perfectie het toernooi in de finale af met 150 punten tegen Martin Damsbo. Gaby Schloesser maakte het spannend in de finale die zij met 4 tegen 6 verloor. De eerste set ging naar de Oekraïense Polina Rodionova waarna beiden vrouwen de resterende sets gelijk schoten.

In het totaal stonden er maarliefst 22 Nederlandse schutters aan de lijn met: Ilona Hollander, Gaby Schloesser, Mike Schloesser, Giselle Desousa, Claire van Dijck, Gerben van den Berg, Geoffrey Doornbosch, Roland van Gog, Stijn Verhoeff, Damiaan Jeurissen, Gijs Broeksma, Jonah Wilthagen, Kay Laarhoven, Steve Wijler, Jelle Reule, Koen Verburg, Lukas Nöllen, Jay Tjin-A-Djie, Yentl Meijer, Joeri de Boer, Willem Bakker en James Stephens.

Recurve Heren
1. Steve Wijler
4. Gijs Broeksma

Recurve Vrouwen
2. Gaby Schloesser

Compound Heren
1. Mike Schloesser