Nadat de TeamNL Handboog sporters het compound toernooi in Birmingham hadden afgesloten komt Gaby Schloesser in actie op het veldtoernooi. Een toernooi dat op zondag begon met een kwalificatieronde op dezelfde locatie als waar, nu coach, Mike Schloesser met Jody nog de eerste medaille voor TeamNL won.

TeamNL Handboog World Games 2022 veld

Gaby Schloesser en (coach en partner) Mike Schloesser op de kwalificatie van het veldtoernooi

Gaby kwalificeerde zich bij de recurve dames als zevende. Een kwalificatie die naar eigen woorden “een beetje vreemd” voelde. Een misser op de ronde met onbekende afstanden zorgde ervoor dat zij lager op de ranglijst kwam te staan in een middenveld dat dichtbij elkaar ligt. De Duitse Elisa Tartler zette de beste score van 366 neer, voor de Britse Bryony Pittman (353) en Italiaanse Chiara Rebagliati (352).

Vandaag komt Gaby om 10:10 lokale tijd (17:10 CET) weer in actie in de match tegen een op dit moment nog onbekende opponente. Wie de tegenstandster van Gaby gaat worden hangt af van de match tussen Denisa Barankova (SVK) en Erika Jangnas (SWE) die een om 09:30 lokale tijd zal geschoten worden.