Volgende week komt een jonge groep sporters uit voor TeamNL Handboog op het EK Outdoor voor jeugd in Groot Brittannië. Opnieuw een grote maar sterke groep die met de resultaten van de Youth Cup vol vertrouwen in Lilleshall in actie komt.

Begin Juni werden de namen al bekend en de Youth Cup bleek een goede voorbereiding. Maandag 15 augustus begint TeamNL Handboog het toernooi met de officiële training, zaterdag 20 augustus zal het toernooi worden afgesloten met de individuele finales en closing ceremony.

Recent wonnen Stef Willems en Yael Smeets nog individueel goud op de Youth Cup, won Quinty Roeffen individueel zilver, won het compound onder 21 meisjes team en compound onder 21 jongens team beiden brons en begon het toernooi al met een gouden medaille voor het compound onder 21 mixed team.

De sporters die in actie komen op het EK Jeugd zijn:

Recurve jongens O21
Kay van Laarhoven
Yael Smeets
James StephensRecurve meisjes O21
Mary-Ann Tempelman

Recurve jongens O18
Jelte Steer

Recurve meisjes O18
Quinty Roeffen
Fleur van de Ven
Marit van Grinsven

Compound jongens O21
Jay Tjin-A-Djie
Stef Willems
Robert van de KampCompound meisjes O21
Veerle Sparreboom

Compound meisjes O18
Jessie van de Munckhof

Als technische staf zullen hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal en coach Peter Elzinga de sporters begeleiden. Ook zal Steve Wijler meegaan om de sporters te begeleiden en zelf ervaring op te doen als coach.

PROGRAMMA

Maandag 15 augustus
Official Practice en materiaal controle
Opening Ceremonie

Dinsdag 16 augustus
Kwalificatie onder 18
Kwalificatie onder 21

Woensdag 17 augustus
Mixed Team en Team eliminaties

Donderdag 18 augustus
Individuele en Team eliminaties
Mixed Team finales

Vrijdag 19 augustus
Individuele eliminaties
Team finales

Zaterdag 20 augustus
Individuele finales
Awards Ceremony
Closing Ceremony