Het was groot feest bij Sint Hubertus in Nuth op zaterdagavond 1 oktober. Hub Roemgens was maar liefst 70 jaar lid van de vereniging en de NHB en de vereniging bestond twee jaar geleden in coronatijd al 75 jaar. Dit kon eindelijk worden gevierd. Daarbij werden er ook nog een aantal andere jubilarissen gehuldigd. Het was een prachtig avond in de prachtige met eigen handen en veel zweetdruppels opgebouwde handboogaccommodatie.

Hub Roemgens, 70 jaar lid van Sint Hubertus, maar nog altijd zeer bevlogen over de handboogsport. Zijn sport. Hij vertelde verhalen waarbij alle aanwezigen – van jong tot oud – ademloos luisterde of een schaterlach lieten horen. Hub vertelde hij vroeger trainde, hoe hij  menig talent begeleid heeft en beter heeft zien worden en hoe hij een kleine Mike Schloesser op een kratje moest zetten, zodat Mike van binnen naar buiten kon schieten. Hij is niet voor niets de erevoorzitter van Sint Hubertus. Hub kreeg een zilveren bondsspeld, een oorkonde, een bos bloemen, een aandenken van de vereniging en natuurlijk een welverdiend luid applaus.

Ook de vereniging zelf werd in het zonnetje gezet. Voorzitter Loet Meijers kreeg uit handen van bondsdirecteur Arnoud Strijbis een aandenken voor het 75-jarig bestaan van de vereniging. Zelden hebben we zo’n trotse voorzitter gezien. Hij was tot tranen geroerd dat hij van deze mooie vereniging voorzitter mag zijn. Hij wist er bijna geen woorden voor te vinden. Ook hij kreeg niet voor niets een groot applaus.

Er was nog meer te vieren. Philip Janssen en Wiel Odekerken werden gehuldigd, omdat zij 40 jaar lid van de vereniging zijn. Alois Simons en Geert-Jan Ufkes werden geëerd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Daarnaast was er nog een viertal leden 12,5 jaar lid van de vereniging: de maker van de foto’s bij dit artikel Robin Habets, zijn vader en tevens spreekstalmeesters Jos Habets, Jan Simenon en Sandy Meijers.

Het was een prachtig geheel met eten, drinken, muziek en ook heel veel talentvolle jeugd die de hele avond rondrende. Hoe mooi kan het verenigingsleven in de handboogsport zijn!

Onderscheidingen bij NHB-jubilea
Bestaat uw vereniging ook een veelvoud van 25 jaar? Vraag dan tijdig het aandenken aan, en een bestuurslid of de directeur van de NHB komt graag langs om deze persoonlijk te overhandigen.
Heeft u een lid dat 40 jaar of meer lid is van de NHB? Vraag dan tijdig een zilveren bondsspeld aan.
Alle informatie is te vinden in het document bondsonderscheidingen, te vinden op https://www.handboogsport.nl/voor-vereniging/.