De tweede en laatste dag van het Nederlands Kampioenschap Indoor stond in het teken van de volwassenen. Eerder schoten op zaterdag de junioren hun nationaal kampioenschap in de Maaspoort in Den Bosch.

De Maaspoort in Den Bosch is voor het vijfde jaar op rij de venue voor de Nederlandse Kampioenschappen Indoor. Vorig jaar nog op een dag, 5 maart ter ere van het 100-jarig bestaan van Handboogsport Nederland. Nieuw was dat dit jaar barebow is toegevoegd aan het programma. De toevoeging voor de barebowschutters werd heel positief ontvangen. De sfeer over de twee dagen was een voorbeeld voor de sport met een sterk en groot team van vrijwilligers en blije gezichten bij de deelnemers en toeschouwers.

Recurve Heren
Steve Wijler wint overtuigend bij de recurve heren van de als tweede gekwalificeerde Jonah Wilthagen met 7-1. Bij de bronzen finale tussen Gijs Broeksma en Kay van Laarhoven was het nog even spannend met gedeelde sets maar het brons was voor Kay.

Recurve Dames
De bronzen finale bij de dames recurve tussen Quinty Roeffen en Ilona Hollander eindigde in een gelijkspel. Het brons was echter  voor Quinty, nadat zij een 10 schoot in de shoot-off. De gouden finale tussen Laura van der Winkel en Gaby Schloesser begon met een gelijkspel, maar Laura trok de winst naar zich toe met een 6-2 overwinning.

Compound Heren
Mike Schloesser, jarig op de dag van het NK, begon de individuele finales foutloos en won uiteindelijk de gouden finale met 148-145 van Sil Pater. In de strijd om het brons won Max Verwoerdt met 142-140 van Freek Blinkhof.

Compound Dames
Het scheelde een punt tussen Veerle Sparreboom en Laura Schuit in de bronzen finale. De 142 van Veerle tegen de 141 van Laura was genoeg voor de bronzen medaille. Zowel Sandra van der Looij en Sanne de Laat schoten zich probleemloos door de eliminatierondes en kwamen elkaar tegen in de gouden finale. Daar was het Sanne die een foutloze eerste set neerzette en uiteindelijk ook de winst pakte.

Barebow
Voor het eerst dat de barebowschutters hun opwachting maakten in de Maaspoort en twee finales die met overtuiging werden gewonnen. Peter Weiland won het brons in de finale tegen Jaap Bolt met 6-2. Daan Saft liet geen setpunt liggen en won, in de hal waar hij eerder Nederlands Kampioen recurve werd, de nationale titel met de barebow boog. In de finale versloeg hij Wil van der Coelen, die daarmee het zilver voor zich opeiste.

Alle uitslagen zijn te vinden op Ianseo.
Foto’s zijn te vinden in de NHB Beeldbank in de map NK Indoor 2023.