De namen van de sporters die zich hebben aangemeld voor de interne selectieprocedure van de KHSN voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, en vervolgens ook hebben voldaan aan de eisen om deel te mogen nemen, zijn bekend:

Dames recurve:

  • Fleur van de Ven
  • Gaby Schloesser
  • Laura van der Winkel
  • Quinty Roeffen

Heren recurve:

  • Gijs Broeksma
  • Jonah Wilthagen
  • Senna Roos
  • Steve Wijler
  • Willem Bakker

Deze sporters gaan hun best doen om in eerste instantie startplaatsen voor Nederland te behalen en daarbij onderling de strijd aangaan om door de KHSN bij NOC*NSF te worden voorgedragen voor uitzending naar Parijs.

De schutters gaan zich voorbereiden op het outdoorseizoen 2024 via gezamenlijke trainingen op Papendal, stages en deelname aan internationale wedstrijden en kampioenschappen. Nederland heeft nog drie mogelijkheden om startplaatsen te behalen: in mei 2024 tijdens het EK in Essen (Duitsland), in juni bij het Final Quota Toernooi in Belek (Turkije) en via een plek op de Team World Ranking van World Archery (juni 2024).

Meer informatie over de selectieprocedure voor de Olympische Spelen vindt u hier: www.handboogsport.nl/teamnl