Bondskampioenschappen gaan dit weekend niet door

Arnhem, 10 maart 2020

De Bondskampioenschappen die gepland waren voor komend weekend (14 en 15 maart), gaan niet door. Dit heeft algemeen directeur Arnoud Strijbis na intensief overleg met betrokkenen besloten. Dit betekent dat de geplande wedstrijden dit weekend in Ammerzoden, Berkel-Enschot, Eerde, Landsmeer, Ysselsteyn en Zoetermeer niet doorgaan. De bedoeling is dat de wedstrijden voor aanvang van de nieuwe bondskampioenschappen dit najaar alsnog worden geschoten.

Sociale onthouding

Vanmiddag hebben de burgemeesters van Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg aangegeven dat tot en met 16 maart 2020 sprake moet zijn van ‘sociale onthouding’. Burgemeester Weeterings van Tilburg gaf aan: “Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten. Zeven dagen sociale onthouding moet mogelijk zijn.” Bij de persconferentie is verder aangegeven dat vele culturele en sportevenementen in Noord-Brabant geen doorgang kunnen vinden dit weekend.

Uitstel

De Bondskampioenschappen voor teams zijn de finale van het indoorseizoen. Aan deze kampioenschappen doen dan ook teams mee uit heel Nederland, uit alle vier rayons. Eerder adviseerde het het kabinet Noord-Brabanders om zoveel mogelijk thuis te werken. Daarnaast kwam vandaag het advies van de Brabantse burgemeesters om evenementen af te gelasten en kwamen er vragen van deelnemers aan de kampioenschappen. “Er was er maar één conclusie te trekken: uitstel van de Bondskampioenschappen,” stelt bondsdirecteur Arnoud Strijbis. “We willen dat iedereen veilig en gezond kan deelnemen, maar daar kan nu geen sprake van zijn. Daarom willen wij handboogsporters beschermen en doen wat aan onze mogelijkheden ligt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.” Het bondsbureau heeft de organisatoren van en deelnemende verenigingen aan de Bondskampioenschappen vanmiddag ingelicht.

Na 15 maart

Afhankelijk van het verdere verloop van de ontwikkeling van de coronavirus wordt bekeken hoe met evenementen na zondag 15 maart zal worden omgegaan.

Voor het overige verwijzen wij naar de eerdere berichten op www.handboogsport.nl over het coronavirus: Bericht 6 maart 2020 en Bericht 5 maart 2020. Daarnaast verwijzen we naar het dossier op de website van NOC*NSF.