Evenementen In English below

Na de seizoensaftrap op 9 april in Werder (Berlijn) zie Verslag Werder, willen we het seizoen 2022 straks graag afsluiten met zoveel mogelijk Nederlandse deelname aan de Europacup. De eerste 3 per categorie na de eerste 3 wedstrijden van de Lowlands Series Run-Archery krijgen vanuit de NHB ondersteuning bij hun deelname aan de Europacup in Novo Mesto. Kijk hier voor de internationale kalender. Inmiddels is het eerste runarchery event geweest in Nederland op zaterdag 7 mei in het brabantse Goirle onder organisatie van Sint Sebastiaan Goirle en Aurora RunArchery Oirschot. Het is wel duidelijk dat het van groot belang is tijdig aan te melden voor evenementen om de organisatie te steunen.

   • 3 september (let op: nieuwe datum) Apeldoorn
   • 24 september Lichtenvoorde         
    • Lowlands Archery Series RunArchery – Open Dutch NK (lange afstand LD en sprint)
    • Klik hier voor de uitnodiging en hier voor de flyer
    • Informatie: runarchery@st-switbertus.nl
    • Aanmelding; vul het formulier in, profiteer van de early bird aanbieding: deelname aan 1 of beide wedstrijden + de Konings BBQ én een speciaal NK T-shirt (aanmelding uiterlijk 31-8-22)
    • Klik hier voor het programma
   • 8/9 oktober                 
    • Europacup Tsjechië

Dutch Run-Archery News January 2022 (Info in English)

 • To give archery more and more uniform appearance, the successful Lowlands Archery Series will be expanded, also to Run-Archery. The aim is to make the sport even more attractive for participants, sponsors and the public.
 • The CUP is coming back, now under the name of the Lowlands Run-Archery CUP; points can be earned for this in every match.
 • What went very well in 2021, that is the Run-Archery all-around challenge, this competition form with 5 surprising and challenging parts will also be on the calendar in 2022 as Lowlands Archery Experimental and counts in the Lowlands Run-Archery CUP: event on September 3 in Apeldoorn
 • We also want to present Dutch Archery on a European level, therefore the 1st 3 athletes per category will be selected after 3 events for participation in the Europe CUP in the Czech Republic on October 8 and 9, we try to arrange as many facilities as possible for the NL selection
 • We want to kick off the season with our sports friend Sandra Szulc at their event in Werder (near Berlin) on April 9. If you are interested in joining us (joint travel and other facilities) you can register via runarchery@st-switbertus.nl
 • For the other events, a registration form will be posted on the website.
 • To make it easier and more successful for interested persons to enter our beautiful sport, we want to start this season with a start/guest class as a side program.
 • As long as the pandemic is around (hopefully not much longer) you can still gain or improve a spot in the Corona 5K Challenge; you can find the list on the website

Calendar 2022

 • September 3 Lowlands Archery Experimentals Run-Archery Meerkamp Apeldoorn
  • organizer Avalon Sports Apeldoorn 
  • registration: willem1964@icloud.com
 • September 24 Lowlands Archery Run-Archery Series Final also Open Dutch
  • long distance and/or sprint; you can participate on one event or both
  • organization Switbertus Lichtenvoorde 
  • Klick here for information
  • Information: runarchery@st-switbertus.nl
  • Registration: fill in the form
  • Early bird registration till August 31; participation in one or both events, famous Konings BBQ and a special Open Dutch T-shirt for 30 € (youth 20 €)
 • October 8/9 Czech Republic European Cup
  • the top 3 Dutch of the CUP after 3 events (May 7 and June 26) will be selected for this as many facilities as possible are arranged Have fun sports
 • January 29 Oirschot,
  • Training match
  • for youth Archery attack, transition Jonne, also starter category
  • info and registration by mail to Tonny van Kuringen: jotosato@hotmail.com
 • April 9 Werder near Berlin
 • May 7 Lowlands Archery Series 1
  • Run-Achery Brabant (Oirschot/Goirle)
  • In Goirle at Sint Sebastian
  • long distance
 • June 26 Lowlands Archery Series 2 Run-Achery Utrecht
  • location by Artemis Utrecht or Nieuwegein

Interessante informatie over Run-Archery:

NK Run-Archery 2021. Op zaterdag 16 oktober is het Open NK Run Archery in Lichtenvoorde gehouden. Met dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en supporters is er een mooi evenement neergezet.

Report in English: click here Ondanks de korte voorbereidingstijd, ingegeven door de versoepelde coronamaatregelen, heeft vereniging Sint Switbertus met een groot aantal goed gemotiveerde vrijwilligers het voor elkaar gekregen om een gecombineerde internationale en nationale wedstrijd te organiseren. De Open Dutch Championships en het Nederlands Kampioenschap. De looproute op het terrein was vooraf al goed uitgezet. De looproute buiten het terrein en het schietgedeelte zijn ’s ochtends uitstekend uitgezet. Waar de looproute over de openbare weg ging was de vergunning op orde om een gedeelte van de openbare weg af te zetten zodat het verkeer de sporters niet kon hinderen of in gevaar kon brengen. Onder begeleiding van twee uitstekende presentatoren (Frank Adema en Pascal Koolhof) was het ten allen tijde duidelijk voor de sporters wat er van hen gedurende elk moment van de dag werd verwacht. Resultaat verwerking, waarbij tijden, missers en strafronden met elkaar moesten worden vergeleken om eventueel straftijden toe te kennen, werd vlekkeloos en snel uitgevoerd. Na een mooie prijsuitreiking met dank aan NHB secretaris Henk Miltenburg, werd te dag afgesloten met een uitstekende “Konings” barbecue. Met complimenten aan de organisatie en de sporters. Wedstrijdverslag kwalificatie en finale De wedstrijd begon met een kwalificatie op tijd over 3 ronden van 950 meter hardlopen en 2 schietbeurten met steeds 4 pijlen. De snelste tijd was voor Jorik Klein Nijenhuis van het organiserende Switbertus 12 seconden voor verdedigend kampioen Mark van Tiel van Concordia Zeeland. De kwalificatie is van groot belang, omdat daar wordt bepaald of een deelnemer in de A, B of C-finale uitkomt; in een hogere finale worden namelijk de medailles verdeeld, ook wanneer een deelnemer in een lagere finale een snellere tijd realiseert. In de finales worden 4 rondes hardgelpen en 3 beurten x 4 pijlen geschoten (12 pijlen in totaal) de 2e schietbeurt is steeds knielend. In de C-finale was er een spannende strijd met steeds wisselende kopposities en uiteindelijk debutant Frank Korzilius van Vriendenkring Rijen als winnaar, 9 seconden voor de sterk lopende en schietede Jarlath Wadey van de Waterlandschutters die daarmee de zilveren NK medaille bij de junioren won. Ook debutant Maarten van Haren van VZOD Volkel presteerde sterk en pakte een 3e plek voor Don Westerheijden (Sagitta Et Arcus) die ook op kop ging in de finale maar genoegen moest nemen met een 4e plek. Steady gelopen werd er door Pien Tepaske (KNHS Concordia) en Iris Rouwhorst (Switbertus) die echter minder geluk hadden met schieten. Pien was de 3e junior (1e dame) en Iris pakte haar 1e NK medaille. In de B-finale waren de cadetten het sterkst, mede omdat zij deels een kortere ronde mochten lopen. Myrthe Hermanns (Waterlandschutters) was dankzij beter schieten de 1e cadet voor de supersnelle Julian Mondeel van survival Jan in ’t Touw. Er was een heroische strijd tussen topschutters Annemarie der Kinderen en de lang-verwachtte debutant Stijn Koijen van Sint Sebastiaan Goirle. Annemarie die goed loopt, maar vooral uitblonk door als enige deelnemer in zowel kwalificatie en finale geen enkele misser te noteren (en dus ook geen enkel strafrondje). Stijn liet zich niet uit het veld slaan, hij moest 2 strafrondjes incasseren, maar wist toch in de laatste ronde Annemarie te passeren. Annemarie behaalde met haar puike prestatie wel het Nederlands kampioenschap bij de dames en 2e dame overall, ze bleef net voor haar provinciegenoot en sterk debuterende Patrick Korzilius (Vriendenkring Rijen) en de sterke Duitse Cornelia Borchers, die snelste Dames Master en 3e dame overall werd. Ook Ruben Stoopendaal (KNHS Concordia) en Tonny van Kuringen (Aurora) bleken uittekende schutters met 10 van de 12 pijen raak (en in de kwalificatie zelfs foutloos). Ruben was hiermee Nederlands Kampioen bij Heren Junioren en Tonny 2e dame op het NK. A-finale Hierin nam regerend kampioen Mark van Tiel in de 1e loopronde verrassend de leiding. Met het schieten was Mark minder stabiel dan we van hem gewend zijn; normaal is Mark zo goed als foutloos, maar nu moest hij 2 missers toestaan. Zijn grote concurrenten hadden een teleurstellende 7 strafronden (kwalificatie winnaar Jorik), 4 strafronden (Mathijs Barkel van Avalon Sports Apeldoorn) en 3 strafronden (Joost Immink Switbertus). Alleen Joost Immink wist de extra strafronde te compenseren met snel lopen en vooral snel schieten (12 x 3 sec. per schot is 36 seconden) en was na een spannende laatste ronde precies 9 seconden sneller aan de finish. Op ruime afstand pakte Mathijs de bronzen plak voor Jorik, Bram Polman en de sterk presterende Mark Konings alle drie van het organiserende Switbertus; de zogenoemde red army. Fraai daar tussen het rode leger in kwam de Duitse Sandra Szulc uit Werder (Berlijn) aan de finish als 5e overall en als eerste dame. Sandra heeft zich sterk verbetert met schieten en noteerde ook 2 missers. Hierachter vond de medaillestrijd plaats tussen de heren masters. Favorieten vooraf waren Wim Mulder (Avalon Apeldoorn) als de verdedigend kampioen en ook Henri Polman (Switbertus) was vaker kampioen. Dit jaar stond er de supersnelle survivalatleet Peter Rutjes na een sterke kwalificatie (5e) in de A-Finale. Peter liep indrukwekkend en pakte daarmee de Open Masters titel. Wim schoot een stuk beter dan Henri en pakte daarmee de 2e masterplek en de NK titel voor NHB leden, voor Henri Polman en Sjef Aertse van Sint Sebastiaan Goirle. Estafette / Team-Relay Dit is traditioneel het spektakelstuk ter afsluiting van een Run-Archery wedstrijd. Doorgaans is deelnemen op dit onderdeel belangrijker dan winnen, maar niet op een NK. Vooraf was Sint Sebastiaan favoriet samen met Switbertus Lichtenvoorde. Switbertus wist de favorietenrol niet waar te maken in dit secondenspel met respectievelijk een 5e en 6e plek voor Switbertus 1 en 2. In Team Brabant (Tonny, Mark en Maarten) hielden ze met het schieten het hoofd het meest cool met 0 (nul) missers, net voor de finish vielen ze naast het podium. De bronzen plek werd opgeëist door Avalon met Mathijs, Wim en gastloper David Stevenhagen (HKS Zoetermeer). Met beide teams 3 missers moest het hardlopen de beslissing bieden en team Sint Sebastiaan Goirle (met Anemarie, Stijn en Sjef) wist 5 seconden voor Team Deutschland de finish te passeren. Sint Sebastiaan is hiermee de trotse winnaar van de Open Nederlandse titel Run-Archery Team Relay 2021.

Op 4 september 2021 was de succesvolle primeur van de Run Archery meerkamp challenge in Apeldoorn.

  • Seizoensaftrap Utrecht: Afgelopen 3 juli hebben we op de atletiekbaan in Utrecht een mooi aftrapevent gehad, op een puike manier georganiseerd door Artemis’79 Utrecht. Bekijk krantenartikel ELNA en bekijk hier een facebookverslag
  • 26 september 2020: NK / Dutch Open Run Archery in Zoetermeer, info via +31 641712882, inoutevents@hotmail.com
  • Promotie / RUNNER’s world magazine Op 13 februari verschijnt de nieuwste uitgave van hét loopblad RUNNER’s https://www.runnersworld.com/https://abonnement.runnersworld.com/losse-nummers met aandacht voor Run Archery. Dit magazine is in de Benelux verreweg het best gelezen blad voor hardlopers. We verwachten hieruit een positieve impuls voor onze sport.
  • Tijdens een winterclinic Run Archery in Oirschot op zaterdag 11 januari zijn foto’s gemaakt voor het magazine. Voor deze spontane winterclinic waren we te gast bij Run Archery team Oirschot bij de super gastvrije familie van Mierlo, mede ter gelegenheid van het vertrek van Milou en Stef naar Nieuw-Zeeland
  • Promotie is nodig voor onze sport; als je de flyer door hier te klikken zou willen delen; heel fijn. Desgewenst kun je via reply het originele document krijgen om aan te passen voor werving in je eigen regio.
  • NHB Ledenpas In het kader van promotie van onze sport waarderen we het bijzonder dat een Run Archery foto als beeld is gebruikt op de NHB ledenpassen 2020. NHB hartelijk dank voor dit commitment!!!
  • Spannende afsluiting Run Archery seizoen 2019: NK Sprint Wageningen (click here for the results).
  • De foto’s bekijkje hier https://handboogsport.smugmug.com/Runarchery.
  • Open Dutch Run Archery CUP 
  • Corona 5 Kilometer Challenge (C5KC) Gedurende de Corona pandemie hebben we C5KC georganiseerd: stuur je gelopen tijd naar runarchery@st-switbertus.nl. Exiting battle in the top of the C5KC list. Olivier Joubert from France tried again and with succes; he beated the best time: first runarcher under 17 minutes. Andrew Egorov from Russia is now second. Former leader Marco Kreische now in 4th  position behind Olivier Demichel. Beautiful sport: Now 5 Run Archers under 18 minutes. But: time is not important; you’re name on the list is!  Check the times below. New fastest Dutchman Mark van Tiel beats Mathijs Barkel with 16 seconds. Recently Sven Wevers was 2 seconds faster than Mark van Tiel..We don’t give up in Corona times. Tip: you can send in a new best time more often: a nice incentive to improve yourself. You can still participate or register a faster time until the end of the restructions around the Corona Pandemic. Send an email with a screen capture from your mobile device recording to runarchery@st-switbertus.nl

   Check hieronder de tijden van de snelste Nederlanders Sven Wevers, Mark van Tiel en Mathijs Barkel. En de internationale deelnemers Marco Kreische, Jaanus uit Estland en ook deelnemers uit andere landen. En belangrijker: zorg dat je zelf ook opgenomen wordt in de C5KC lijst. We laten ons niet klein krijgen! Tip: je mag vaker een nieuwe beste tijd insturen: mooie stimulans om jezelf te verbeteren. Je kunt nog meedoen of een snellere tijd registreren tot aan het eind van de beperkende maatregelen. Stuur een mail met een screenshot van je registratie op een mobiel device naar runarchery@st-switbertus.nl

   Klassement C5KC (tussenstand)

    • Sandrine HURSON – France: 32.00
    • Tonny van Kuringen – Aurora Oirschot 29:34 (29:36)
    • John van Kuringen – Aurora Oirschot 27:55
    • Sophie Cousin, run archery club de Sucy en Brie, France 27.50
    • Mickael LE LAMER – France 26.32
    • Oliver Akli – Paris France 25:17
    • Jonne Besselink – Runarchery Oirschot 24:52 (per km 4:51|4:52|4:51|5:02|5:16)
    • Bertrand Busset – Héraclès Villeurbanne – France 24:48
    • Wim Mulder (he is back: wat een verbetering) – Avalon Apeldoorn 24:33 (34:00)
    • Marleen Domburg – WAC Wageningen 24:07
    • Cornelia (Coco) Borchers – Nationalteam Germany 23:56
    • Gaby Janssen – Runarchery Oirschot 23:51 (per km 5:03|4:58|4:46|4:29|4:37)
    • Xavier Champenois, run archery club de Sucy en Brie, France 23.45
    • Daniel Eppingbroek – Switbertus Lichtenvoorde 23:34 (24:55)
    • Don Westerheijden – Twente – 23:22 (24:20)
    • Ruud ten Have – Switbertus Lichtenvoorde 23:11 (24:24 | 24:31)
    • Theun van der Wiel – Artemis’79  22:59
    • Sandra Szulc – Werderaner Bogenschützen 22:38
    • Paul FOURNIER – France 22.14
    • Alexis FAURON – Héraclès Villeurbanne / France 22:04 (22:38)
    • Philipp Baur – Nationalteam Germany 21:57
    • Jan Wassink – Switbertus Lichtenvoorde 21:49 (22:04 | 22:46 | 23:01)
    • Olivier TIBÉRI Assl Veneux-les-Sablons – France 21:29
    • Frederic Le Lais – Archers de Chouzy Loir et Cher / France 21;22
    • David PRUVOST – Les archers de l’Erdre  – Carquefou (44) France 21:21 (4:08|4:17|4:29|4:33|4:34) / (24:23|25:16)
    • Serge Hildenbrand – Archer de la Thur – France 21:02 (23:41)
    • Lotte Switbertus 20:59 (4:08|4:04|4:11|4:25|4:09)
    • Marc Konings – Switbertus Lichtenvoorde 20:59 (4:08|4:04|4:11|4:25|4:09) ( 21:11 | 22:11 | 22:32)
    • Maxime Rigoulay (compagnie arc Ermont) from France 20:44 (4m09 / 4m19 / 4m12 / 4m09 / 3m54) (22:08)
    • Bram Polman – Switbertus Lichtenvoorde 20:43 (20:44 | 20:50)
    • Henri Polman – Switbertus Lichtenvoorde 20:32 (per KM 4:02 – 4:14 – 4.15 – 4:08 – 3:53) (20:48 | 21:42 | 27:12)
    • Joost Immink – Switbertus Lichtenvoorde 20:27 (20:40 | 20:53)
    • Nicolas RIFAUT – France 19:40 (3.50/3.58/4.12/3.55/3.45) (20:56 | 22.14)
    • Jorik Klein Nijenhuis – Switbertus Lichtenvoorde 19:33 (19:43 | 20:06)
    • Mathijs Barkel – Avalon Apeldoorn 19:32 (3:54 per kilometer)
    • Mark van Tiel – Concordia Zeeland 19:16 (KM tijden: 3:40 – 3:49 – 3:53 – 4:06 – 3:48 (20:44)
    • Sven Wevers – Switbertus Lichtenvoorde 19:14
    • Jaanus Gross – Archeryclub Sagittarius (Estland) 18:16
    • Vladislav Kiryutin – Russia 17:48
    • Marco Kreische – Werderaner Bogenschützen / Bogensportwelt.de 17:45
    • Olivier Demichel from France – 17:36
    • Andrew Egorov – Russia – 17:09 (Times 1 km – 3:01 2 km – 3:29 3 km – 3:24 4 km – 3:18 5 km – 3:29: reaktion Andrew: Great challenge and competition!
    • JOUBERT Olivier – Les Archers du Faucigny France – 16:52 (times/km 3’14|3’17|3’30|3’32|3’19) (old: 17:19: 3:22|3:34|3:32|3:32|3:19) (old: 17:27 [3’18 – 3’36 – 3’41- 3’22 – 3’30] (17:51 |18:48)