Peter Elzinga heeft bij de EK in Nottingham naast goud gegrepen op het onderdeel compound. De regerend Europees kampioen van 2014 verloor van de Deen Stephan Hansen.

Na drie van de vijf rondes was de stand gelijk (87-87). Hansen schoot vervolgens twee perfecte scores, waar Elzinga twee punten liet liggen. De Deen won daardoor met 147-145 en veroverde zo zijn eerste Europese titel op het niet-olympische onderdeel.

In de landenstrijd bleef de Almeerder samen met teamgenoten Mike Schloesser en Thomas van Eil steken in de kwartfinale. Daarin verloren ze van het Spaanse team met 221-225.

Brons voor vrouwen in landenwedstrijd

Het is Inge van Caspel, Irina Markovic en Martine Couwenberg gelukt om tijdens het Europees Kampioenschap in het Engelse Nottingham met het Nederlands damesteam Compound de Bronzen medaille te bemachtigen.

Nadat het Nederlandse team zichals 4e had weten te kwalificeren hadden ze in de 1/8e finale een bye (geen tegenstander)
In de 1/4e finale werd het Franse team met 217 – 215 punten verslagen. Tijdens de 1/2e finale was het Turkse team met 220 – 222 punten net te sterk voor Nederland waardoor Nederland naar de Bronzen finale mocht. Hier wist het ervaren team in de Bronzen finale het Engelse team met overmacht te verslaan 225 – 217 punten.