foto Dean Alberga: Steve Wijler in volle concentratie tijdens de teamfinale

De 19-jarige Steve Wijler uit Horn heeft tijdens het Europees outdoor kampioenschap voor jeugd individueel en met het team zilver veroverd.

De zesde toernooidag stond in het teken van de gouden finales in alle disciplines. Net voor 17:00 mochten Steve Wijler, Jan van Tongeren en Thomas Vos eindelijk het finaleveld opstappen voor hun gouden teamfinale tegen het team van Frankrijk.

Na een matige start keek het Nederlandse trio direct tegen een 2-0 achterstand aan in setpunten. Met een ijzersterke serie van 58 van de maximale 60 punten werd dit verschil direct gelijkgetrokken. Vanaf dat moment ging de strijd volledig gelijk op tussen Nederland en Frankrijk. Met 4-4 in setpunten kwam het aan op een shoot-off waarin Frankrijk net het verschil wist te maken en de overwinning opeiste.

Dubbel zilver voor Wijler

Slechts 15 minuten na de zilveren medaille winst met het team mocht Steve wederom het veld betreden voor de individuele gouden finale. De nummer 7 uit de ranking stond tegenover de favoriet voor de winst, de Rus Baldanov. In de wedstrijd schoot Wijler slecht marginaal minder punten, maar ondanks het kleine verschil ging de titel met 7-1 in setpunten overtuigend naar de Baldanov.

Hiermee was de tweede zilveren medaille binnen tijdens het succesvolle debuut van het jonge talent uit Limburg.