Mike Schloesser heeft in Vittel tijdens het EK indoor 2017 naast de gouden individuele medaille gegrepen op het onderdeel compound.

23-jarige Schloesser stond in de finale tegenover de Italiaan Jacopo Polidori. Na 9 van de 15 pijlen was het nog een gelijke stand tussen beide heren. De laatste 2 doorgangen werden fataal voor de Nederlander. Waar Polidori foutloos bleef, liet Schloesser 2 pijlen in de 9 landen. Met een totaalscore van 147 tegen 149 moest hij het goud laten aan de Italiaan.

Zaterdag moest Schloesser ook al genoegen nemen met zilver in de landenstrijd. De finale werd verloren van wederom Italië, met ook Polidori in het drietal.

Schloesser toch content met zilver

Bron: De Limburger

De nummer een van de wereld zijn, als favoriet de finale ingaan en uiteindelijk toch ‘slechts’ met twee zilveren medailles huiswaarts keren. Menig topsporter zou er flink de pest in hebben, maar Mike Schloesser uit Weustenrade niet.

„En toch ben ik wel blij met twee keer zilver”, aldus de man die het gehele indoorseizoen domineerde en in de Verenigde Staten pas nog winnaar werd van de prestigieuze The Vegas Shoot. Daarvoor schreef hij ook de Lancaster Archery Classic op zijn naam, waarmee hij in totaal ruim 70.000 dollar wist te verdienen. „In de finale liep het alleen niet zoals ik wilde. De pijlen zaten iets te ver van de roos af. Maar ik heb het goud niet verloren. Zo voel ik het niet. Die Italiaan stond ook gewoon heel goed te schieten.” Uiteindelijk werd het 149-147. „Met die laatste score heb ik al verschillende finales gewonnen. Ik ben blij met het niveau wat ik de hele week heb laten zien. Het zat even niet mee, maar in een heel sterk veld heb ik weer laten zien dat ik tot de besten behoor.”

Foto: Dean Alberga – DutchTarget.com