Limburgers Steve Wijler (Recurve men) en Mike Schloesser (Compound men) hebben in Nimes (FRA) de een plaats in de gouden finale veroverd van de Indoor World Cup. 

Wijler maakte afgelopen outdoor seizoen indruk met meerdere wereldbeker medailles. De rijzende ster van het boogschieten steeg met zijn prestaties naar de 4e plek van de wereldranglijst. In Nimes plaatste hij zich met een 16e klassering niet direct tussen de favorieten. Zijn eliminatierondes waren daarentegen wel van wereldklasse. In de 1/8e finale schakelde hij zijn teamgenoot Sjef van den Berg uit, die als topfavoriet uit de kwalificatieronde kwam. In de halve finale tegen de Koreaan Han kwam het aan op een schoot-off. Steve plantte zijn pijl in het absolute midden van het doel (foto) waarmee geen twijfel was over zijn plaatsing voor de gouden finale. Hierin treft hij de Amerikaan Ellison.

Mike Schloesser kwam wel als topfavoriet uit de kwalificatierondes. Slechts 2 punten liet hij liggen op de perfecte 600 (598). Ook Schloesser moest afrekenen met een teamgenoot om zijn weg naar de finale te vervolgen. De Almeerder Elzinga was zijn tegenstander in de 1/16e finale. Aansluitende rekende hij af met de Buden (Kro), Broadwater (USA) en Tedford (USA). In de finale staat wederom een Amerikaan tegenover de Nederlander, Kristofer Schaff.