Het ging niet vanzelf vandaag, maar de zichtbaar gespannen Limburger slaagt toch in zijn missie, de ontbrekende wereldtitel Indoor is voor Mike Schloesser. Na het brons in de landenstrijd moest de 24-jarige Schloesser het in de individuele finale opnemen tegen de doorgewinterde compounder uit Italië, Sergio Pagni.

Beide heren toonde zich overduidelijk gespannen in hun strijd om de wereldtitel. Waar normaliter zelden een pijl buiten de 10 landt, noteerde beide heren meermaals een 9 op het bord. Met nog 1 doorgang te gaan had Schloesser een voorsprong van 2 punten opgebouwd. Mike hoefde voor zijn laatste slechts het goud te raken. Trillend en wel deed hij wat nodig was, het goud, niet meer niet minder. De ontbrekende titel op zijn palmares is een feit, wereldkampioen indoor.

“Ik heb een indoor world cup gewonnen, een outdoor world cup, beide world cup finales, en nu ook beide WK titels!” zei Mike na afloop van zijn wedstrijd. “Deze stond al enige jaren op mijn lijst, en nu heb ik hem! “

Compound heren pakken WK brons

Onder leiding van coach Emiel Custers versloeg het team, bestaande uit Mike Schloesser, Peter Elzinga en Sil Pater, in een zenuwslopende bronzen finale het team van Oekraïne.

Het als vierde geplaatste team pakte in de bronzen finale een vroege voorsprong de als zesde geplaatste tegenstander maar wist deze door een slechte laatste doorgang niet vast te houden. Met 234 punten op het bord voor beide teams moest een shoot-off de beslissing maken. Ook hier schoten beide drietallen een gelijke score. Het was de allerlaatste pijl van Peter Elzinga die uiteindelijk ‘Closest to the Center’ was en de winst betekende.