Het heren recurve team heeft afgelopen maandag tijdens de kwalificatieronde van de tweede World Cup in Antalya een nieuw Europees record in de boeken gezet. Op de 70m ronde kwam het Nederlandse team tot een score van 2025 punten.

Sjef van den Berg (5 – 681pt), Steve Wijler (7 – 679pt) en Jan van Tongeren (25 – 665pt) verbeterde het Europees record met 8 punten. Het oude record uit 2016 was ook in handen van Nederland, geschoten door Sjef, Rick van der Ven en Mick de Bakker. Gijs Broeksma (639pt) kwam tot een 93e plaats in het klassement

Van den Berg onzeker in aanloop naar kwalificaties

De recordpoging verliep niet zonder problemen. Van Tongeren zakte in de tweede helft wat terug in het klassement in Van den Berg wordt getergd met blessureleed. Tot het laatste moment was het onzeker of de kopman van het team wel kon deelnemen aan de kwalificatieronde. “Mijn schouder is ontstoken waardoor het optillen van mijn boog al pijnlijk is”. Ondanks de blessure noteerde de Brabander wel score die genoeg was voor een vijfde plaats in het klassement. “Geen idee hoe! Ik mikte in het midden en hoopte op het beste”.

‘Mr Perfect’ in koppositie na kwalificaties

Mike Schloesser schoot zich met een totaal van 713 uit de maximaal 720 punten naar de koppositie van het klassement. Hij deelt de nummer 1 in de ranglijst met de Kim Jongho (KOR) en Braden Gellenthien (USA). “Tijdens de tweede helft waren de omstandigheden aanzienlijk lastiger. Ik had het geluk soms aan mijn zijde, dus ik ben tevreden het het resultaat heeft uitgepakt”.

Op de 20e plaats volgde de Almeerder Peter Elzinga. Hij noteerde een totaal van 702 punten. De derde man Sil Pater stond na de 72 kwalificatiepijlen op een totaal van 682 punten, goed voor plaats 71. Het team staat met 2097 punten op plek 9 in het landenklassement.

Dames Compound

Sanne de Laat (691pt) is met een 20e plaats de kopvrouw van het compound team bij de dames. De Eindhovense had 6 punten voorsprong op haar clubgenoot Jody Vermeulen (685pt) op plek 28. Martine Couwenberg (34 – 683pt) bracht het team totaal op 2059 punten, goed voor plek 8 in het klassement.