Mike Schloesser heeft in Antalya de finale bereikt van de tweede World Cup outdoor. Hij versloeg in de halve finale de Iraniër Matbooe Mahboubi 148-145

Schloesser had geen eenvoudige route naar zijn finaleplaats. Door zijn topklassering in de kwalificatieronde was de Limburger direct geplaatst voor de 1/16e finale, maar trof daarin wereldtopper Damsbo (DEN). Met een nagenoeg perfecte score van 149 wist hij de Deen met slechts 1 punt te verslaan. In zijn aansluitende 1/8e finale tegen de voormalig wereldkampioen Stephan Hansen (DEN) was zelfs een foutloze ronde nodig voor de winst 150-149. In de kwartfinale had de wereldkampioen van 2013 een eenvoudigere overwinning over de Turk Cagiran 149-146.

Schloesser tref in de gouden finale de 25-jarige Amerikaan Kris Schaff. De finale staat vrijdag om 16:47 uur lokale tijd op het programma.

Peter Elzinga drong door tot de 1/8e finale maar verloor daar van Mahboubi (Ira)

In de landenstrijd drong het drietal Schloesser, Elzinga en Pater na een 235-229 overwinning op Kroatië door tot de kwartfinale. Daarin kwamen ze tegen het team van de Verenigde Staten tekort voor een plek in de halve eindstrijd 234-237.

Bij de compound dames lukte het Martine Couwenberg en Jody Vermeulen niet voorbij hun eerste eliminatie te raken. Couwenberg verloor van Yurike (INA) 144-143 en Vermeulen verloor van Suzer (Tur) 143-140. Sanne de Laat won wel haar eerste partij tegen de Duitse Schall 141-133. In de 1/16e verloor ze na shoot-off van de Franse Dodemont 148(9*)-148(9).

In de landenstrijd verloor het team de eerste eliminatie tegen Denemarken (222-218)

Sjef van den Berg en Steve Wijler stranden in kwartfinale

Sjef van den Berg en Steve Wijler zijn in Antalya voortijdig uitgeschakeld in hun weg naar de medaille finales. Van den Berg, de nummer 5 uit de kwalificatie, verloor in de 1/4e finale met 4-6 tegen de Maleisiër Mohamad. Wijler kwam in zijn eliminatie tegen de Koreaan Lee tekort na een allesbeslissende shoot-off 5(7)-6(10).

Jan van Tongeren en Gijs Broeksma verlieten het individuele toernooi in respectievelijk de 1/16e en 1/48e eliminatie ronde.

In de landenstrijd begon het drietal Van den Berg, Wijler en Van Tongeren voortvarend met winst tegen het team uit Slovenië 5-1. In de kwartfinale troffen de heren het team van Japan, welke met 5-1 een maat te groot was.