Mike Schloesser heeft in Antalya zijn derde individuele wereldbeker overwinning geboekt op het onderdeel compound. Hij versloeg in de gelijkopgaande finale Kris Schaff (USA) 146-145.

Na 4 van de 5 wedstrijd series stonden zowel Schloesser als Schaff op 117 punten. In de beslissende serie had de Limburger zijn zenuwen goed onder controle en schoot een sterke 29 punten. De Amerikaan kon het voorbeeld van Mike niet volgen en wist slechts 28 punten te noteren.

“Het was een goede week. Mijn eliminatie rondes verliepen goed, met een 149 gemiddeld in de aanloop naar de finale. Dat is een erg hoog niveau.”

Schloesser liet tijdens eerdere wereldbekers de zenuwen soms de overhand nemen tijdens zijn medaille finales. Ditmaal echter was Mike in controle. Gedurende het hele toernooi schoot hij telkens vol vertrouwen zijn pijlen.

Met zijn overwinning in Antalya heeft Mr. Perfect zich direct geplaatst voor de wereldbekerfinale in Samsun, Turkije, die op 29 en 30 september zal plaatsvinden.