Mike Schloesser en Jody Vermeulen hebben in Berlijn de individuele gouden wereldbeker finale bereikt op het onderdeel compound. Steve Wijler (recurve) en Peter Elzinga (compound) kunnen zich opmaken voor de bronzen eindstrijd.

Schloesser ging als nummer 1 de eliminatierondes in en wist deze favorietenrol met verve waar te maken. Geen enkele eliminatieronde kwam de Limburger in de buurt van uitschakeling. In de halve eindstrijd versloeg hij met ruime cijfers de regerend wereldkampioen Sebastien Peineau 147-143. In de finale treft hij zaterdag de Kroaat Domagoj Buden.

De Kroaat versloeg in de halve eindstrijd de andere Nederlander, Peter Elzinga, 146-145. Elzinga kan zich nu voorbereiden op de bronzen finale tegen de Fransman Peineau.

Jody Vermeulen heeft zich voor de eerste keer in haar carrière voor een individuele wereldbekerfinale weten te plaatsen. De nummer 4 uit de ranking versloeg in de halve finale de Italiaanse Marcella Tonioli 144-141. In de finale treft de Eindhovense de Française Dodemont. De 2008 Olympiër Dodemont werd afgelopen jaar nog wereldkampioen outdoor in de mixed team klasse.

Bronzen finale voor Wijler

Steve Wijler staat zondag in de bronzen finale op het onderdeel recurve. De Limburger versloeg al twee van de Koreaanse favorieten in de 16e en kwartfinale, Im (3) en Kim (11). In de halve eindstrijd had de derde Koreaan, Lee, wel de overhand over Steve. De Koreaan versloeg Wijler met 6-2 in setpunten. Sjef van den Berg werd in de vierde ronde verslagen door de Australiër Worth 2-6.