Compoundsporter Mike Schloesser heeft bij de wereldkampioenschappen Veld in Cortina, Italië, de wereldtitel veroverd. De Limburger versloeg in de finale de Oostenrijker Wiener: 63 – 61.

Voor Schloesser was het zijn eerste deelname aan een internationaal toernooi in het veldschieten onder de regels van World Archery, waaronder het onderdeel met onbekende afstanden. Met 63 – 61 werd de wedstrijd in het voordeel van Schloesser beslist.

Schloesser begon sterk aan zijn finale en liet slechts 2 punten liggen in de eerste 3 van totaal 4 doelen. Ondanks een grote voorsprong maakte de schutter uit Nuth het nog spannend door een paar afzwaaiers. De achterstand van de Oostenrijker was al te groot om terug te komen in de wedstrijd. Met 63 – 61 werd de wedstrijd in het voordeel van Schloesser beslist.

Schloesser behaalt unieke trilogie met wereldtitel veld

De Limburger heeft reeds de wereldtitels veroverd op de onderdelen doelschieten buiten (2013) en binnen (2018). Met het behalen van de wereldtitel veld is Mike pas de tweede handboogschutter in de geschiedenis die de drie titels weet te veroveren.

“Deze titel betekent voor voor me want niemand, inclusief mezelf, had dit verwacht. Veel mensen vroegen zich af of ik wel de de finales zou halen. En nu sta ik hier met goud in mijn handen” aldus Schloesser tegen World Archery.

Zilver voor junior Willem Bakker

Eerder op de dag stond de Willem Bakker in de gouden finale in de categorie recurve junioren. Het 18-jarige talent uit Waalre maakte in zijn internationale debuut indruk, maar kon in de finale zijn Britse concurrent William Pike net niet bijbenen: 53 – 49