Mike Schloesser heeft zondag het brons gewonnen van de World Series Indoor in Nîmes Zuid Frankrijk. De compounder uit Nuth versloeg in bronzen eindstrijd de Deen Stephan Hansen.

Het was voor Schloesser zijn tweede podium van de World Indoor Series. In December van afgelopen jaar pakte hij in Macau de eindzege.

Shoot-off voor een plek in de finale

Zowel Schloesser (3) als Braden Gellenthien (10) schoten in de halve finale een perfecte score van 150 punten. Een shoot-off was bepalend voor een plek in de finale of bronzen finale. De uiteindelijke winnaar van het toernooi, Gellenthien, schoot een beter pijl en dwong MIke naar de bronzen eindstrijd. Daarin pakte de Limburger met twee punten verschil redelijk eenvoudig de overwinning over zijn tegenstander Hansen (147-145).

Geen medailles voor recurve selectie

In de recurve discipline waren er geen podiumplaatsen voor de Nederlandse deelnemers. Steve Wijler, Rick van der Ven en Jonah Wilthagen bleven steken in de kwartfinale. Bij de dames was de kwartfinale ook het eindstation voor Gaby Bayardo.

Photo: WorldArchery