Tijdens het NK Indoor dit weekend wordt de nieuwe visie op de handboogsport en de ledenwerfcampagne in evenementenjaar 2019 gepresenteerd. Met het WK in ‘s-Hertogenbosch en de EFAC in Doorwerth belooft het een prachtig sportjaar te worden.

Onder de titel ‘Samen voor de handboogsport’ presenteert algemeen directeur Arnoud Strijbis samen met Team TOC (WK-organisator) het verhaal van de handboogsport, waarmee we vanaf nu willen gaan werken. De bijeenkomst vindt plaats op zondagmiddag 27 januari om 13 uur. Alle leden en verenigingen zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en mee aan de slag te gaan.

NK Indoor

Verder staat het weekend vooral in het teken van sportieve prestaties. De NK Indoor voor cadetten, junioren en senioren heeft een recordaantal inschrijvingen van 227 handboogsporters. Het belooft het een geweldig mooi evenement te worden. Op zaterdag zijn de drie kwalificatiesessies; op zondag de knockoutfase en de finalewedstrijden. De kwalificaties en de finales vinden allemaal plaats in de grote wedstrijdhal van de Maaspoort. Het exacte programma vindt u hieronder.

Handboogawards 2018

Vanaf ongeveer 15u20 wordt bekend gemaakt wie de Handboogawards 2018 heeft gewonnen in de categorieën ‘Vrijwilliger van het jaar’, ‘Vereniging van het jaar’, ‘Sportmoment van het jaar’, ‘Talent van het jaar’ en ‘Handboogschutter van het jaar’. Daarnaast is er speciale aandacht voor de kampioenen van 2018!

Totaalprogramma

Zaterdag 26 januari

8:45 Openingsceremonie
9:00 Sessie 1: cadetten/junioren
12:15 Sessie 2: cadetten/junioren/senioren
15:45 Sessie 3: senioren
Eventuele shoot-offs

Zondag 27 januari

8:45 Openingsceremonie
9:00 kwart- en halve finales cadetten en junioren
10:20 Bronzen finale cadetten en junioren
10:55 Gouden finale cadetten
11:30 Gouden finale junioren
12:05 Medailleceremonie cadetten en junioren
13:00 Knock-outfase senioren
13:00 Workshop ‘Ledencampagne in jaar van WK en EFAC’ (VIP-ruimte tribune)
14:55 Bronzen finale senioren
15:20 Uitreiking Handboogawards 2018 + Prijsuitreiking Lowlands ShootOut Indoor (Wedstrijdhal)
16:00 Gouden finale dames compound
16:00 Gouden finale dames recurve
16:00 Gouden finale heren compound
16:00 Gouden finale heren recurve
17:50 Medailleceremonie