Mr. Perfect overschaduwde zijn concurrentie wellicht met een nagenoeg foutloze dag. Maar op de andere banen vonden prachtige partijen plaats met een aantal verrassende uitkomsten. Een daarvan is Casper Warnars, de 17 jarige schutter van Almere, die zich zowaar in de top 4 van Nederland begeeft na dag 1.

Compound

De favorietenrol van Mike ‘Mr Perfect’ Schloesser is op de eerste wedstrijddag nog niet ter discussie geweest. De nummer 1 uit de plaatsing, met een score van 717, had geen enkele moeite met zijn route naar de top 4. Enkel Mike noteerde een perfecte 150 op het bord in de eliminaties. Hij deed dat ook nog eens driemaal, in elke ronde! Talk about perfection! Het is aan Thomas van Eil om in de halve finale dit patroon te doorbreken. De nummer 4 uit de plaatsing kwam in de kwartfinale tegen Max Verwoerdt nog bijna tot uitschakeling, maar herpakte zich op het laatste moment.

De andere zijde van het veld is een HBS Almere onderonsje. De verspelde naam in die halve finale is Peter Elzinga, de kampioen van 2018. De verrassing in die finale is zijn clubgenoot Casper Warnars. Het 17-jarige talent, die ‘slechts’ een 19 plaats noteerde in de voorronde, kende een gelukkige eliminatieronde en drong hiermee door tot de top 4 van het NK.

Jody Vermeulen was de enige dame die met een score van 703, de 700 barrière wist te doorbreken in de kwalificatie wat haar een directe plaatsing in de top 8 opleverde. Ook daarin liet de Eindhovense slechts 1 punt liggen en staat ze als topfavoriet in de top 4. Inge Enthoven is daarin haar tegenstandster. Enthoven (5) rekende in haar kwartfinale af met de nummer 4 uit de ranglijst, Inge van Caspel.

De andere halve finale bestaat uit Martine Stas-Couwenberg tegen Sanne de Laat. Op basis van ervaring zijn de twee compounders erg aan elkaar gewaagd. Op basis van voorronde zou De Laat de overhand moeten hebben, maar de jarenlange ervaring van Martine zal wel eens zware tegenstand kunnen bieden.

Compound

Bij de clubteams lijkt het duo Peter Elzinga en Inge van Caspel van HBS Almere de gedoodverfde favoriet voor de titel. Ze treffen in de halve finale het team van ABC Taxus Arnhem, met daarin Rik Snelder, het opkomende talent dat graag een nationale titel op zijn naam zou schrijven. De andere strijd om een finaleplek gaat tussen Constantia Drunen en OGIO Eindhoven. Drunen, bestaande uit het koppel Naomi en Thomas van Eil heeft de ervaring en het talent om ieder ploeg naar de uitgang te kunnen verwijzen. Het duo Sanne de Laat en Rik Sanders van OGIO heeft echter minstens zoveel talent in huis. Een partij die vuurwerk zal voorspellen.