foto’s; DutchTarget

Geheel tegen zijn eigen verwachting in heeft Sjef van den den Berg voor de vierde keer in 9 jaar het Kings of Archery toernooi gewonnen in de recurve klasse.

In het pre-Olympische jaar heeft het indoor seizoen niet echt prioriteit voor de Van den Berg. De dag voor aanvang van het toernooi moest hij op sportcentrum Papendal zelfs nog zijn vizier afstand voor de 18 meter bepalen.

Vanwege het grote internationale deelnemersveld, de sfeer en het feit dat het toernooi dicht bij huis was voor Sjef, besloot hij het toernooi toch te schieten. Het toernooi is in de afgelopen 9 jaar uitgegroeid van een clubtoernooi in Weert met 35 deelnemers tot een van de grootste indoor toernooien ter wereld met 1000 deelnemers vanuit de hele wereld.

Ondanks het gebrek aan trainingsarbeid op de indoor discipline wist Sjef van den Berg met een perfecte score van 900 punten toch door te dringen tot de finale. Ook daarin ging het voortvarend. In de grote finale met 8 andere schutters kwam het uiteindelijk aan op een onderonsje met teamgenoot Gijs Broeksma om te bepalen wie de hoofdprijs van 2250 euro mee mocht nemen. Met een perfecte score van 30 punten sloot het het toernooi als winnaar af. Gijs Broeksma is voor dit jaar de prins naast de King of Archery; Sjef van den Berg.

Mike Schloesser pakt zilver in de koningsklasse

Het slotnummer van Kings of Archery is de koningsklasse voor het indoor toernooi, de compound klasse bij de heren. Na 4 doorgangen stonden twee voormalig wereldkampioenen Mike Schloesser en de Deen Stephan Hansen oog in oog met elkaar in het gevecht om het prijzengeld. Het duurde nog vijf doorgangen voordat de winnaar eindelijk bepaald was. Een van de weinige 9’s werd de Limburger Schloesser uiteindelijk fataal en zag de titel naar zijn opponent Hansen gaan.