Met een foutloze finale versloeg Mike Schloesser de Kroaat Mario Vavro (150-148) in de strijd om het goud.

Voor Schloesser was het de tweede opeenvolgende podiumplek in de Indoor Archery World Series dit seizoen. In de seizoensopener in Macau moest hij het goud nog overlaten aan de Amerikaan Schaff. Tijdens de GT Open was de titel wel voor de Limburger.

Mike plaatste zich voor de gouden finale van het toernooi in Luxemburg door in de halve finale met 149-146 van de Amerikaan Morgan Tate te winnen. In de kwartfinale schoot Schloesser 150 punten en schakelde hij Roberto Hernandez uit El Salvador uit.

Net als in Macau schoot Schloesser slechts 3 negens over het gehele toernooi (135 pijlen). Nog niet eerder wist een handboogsporter een geheel foutloos toernooi schieten. “Ik zal een keer een perfect toernooi schieten! Dat gaat zeker nog gebeuren!” aldus de Mr. Perfect.

Willem Bakker pakt het zilver in recurve toernooi

In de recurve competitie bereikte de 19-jarige Willem Bakker ook de gouden finale. De nummer 8 uit de plaatsingslijst versloeg in de halve finale de Fransman Quentin Soule (6-4). In de kwartfinale rekende de Brabander pas na schoot-off af met de Zwitser Florian Faber (6-5).

In de finale nam het hij het op tegen drievoudig Olympiër Crispin Duenas uit Canada. Bakker schoot zijn beste wedstrijd van het toernooi, maar de Canadees liet slechts in pijl in de 9 landen. Met 2-6 ging het zilver naar de Nederlander.

Niels Buitenhuis maakt internationaal debuut als Line-Judge

Niels Buitenhuis had onlangs met succes zijn World Archery Europe scheidsrechters examen afgerond. TIjdens de GT Open maakte Buitenhuis zijn debuut als Line-Judge tijdens de medaille finales. Zowel bij de gouden finale van Mike als Willem stond de 23-jarige bondsscheidsrechter als Judge aan de lijn.