Op de zaterdagmiddag van het 2020 NK indoor werden de prijzen voor het NK Junioren en Cadetten verdeeld. De jeugdige sporters, waarvan velen ook morgen aantreden voor het grote Indoor Kampioenschap, presenteerden prachtige partijen aan het handboogpubliek in Den Bosch.

FINALES RECURVE & COMPOUND JUNIOREN | NK INDOOR 2020

Heren recurve junioren

Tijdens de kwalificatieronde moest Damian Vaes (2) zijn opponent Willem Bakker (1) nog voor zich dulden. In de gouden finale stonden de beste twee junioren weer tegenover elkaar. Ditmaal moest Willem het onderspit delven. Damian won de strijd om het goud met 7-3. De nummer 3 uit de plaatsingslijst, Denzel Pleiter, bezet op de uiteindelijk medaillelijst dezelfde klassering. Hij versloeg in de bronzen finale Tim Bruijns (5) 6-4.

1️⃣ Damian Vaes
2️⃣ Willem Bakker
3️⃣ Denzel Pleiter

Dames recurve junioren

Laura van der Winkel heeft dit weekend haar zinnen gezet op de dubbeltitel tijdens dit NK. De nummer 1 bij zowel de junioren als het totale NK greep ook de gouden finale de winst na 7-1 overwinning over Jennifer Pols (2). In de halve finale werd het voor Laura nog even heel spannend. Ilona Hollander (5) wist Van der Winkel tot een shoot-off te dwingen. Ook het brons kwam aan op een shoot-off. Mary-Ann Tempelman (3) schoot in die shoot-off de beter 10 tegen Ilona Hollander en mocht het brons ontvangen.

1️⃣ Laura van der Winkel
2️⃣ Jennifer Pols
3️⃣ Mary-Ann Tempelman

Compound junioren

Bij de compound junioren was het goud ook voor de nummer 1 van de plaatsingslijst; Rik Snelder. Hij versloeg in de eindstrijd titelverdediger Max Verwoerdt (2) 146-143. Jay Tjin A Djie (5) versloeg in de bronzen finale Mark van Broekhoven (6) 147-143.

1️⃣ Rik Snelder
2️⃣ Max Verwoerdt
3️⃣ Jay Tjin A Djie

FINALES RECURVE & COMPOUND CADETTEN | NK INDOOR 2020

Heren recurve cadetten

Yaël Smeets kwam overtuigend als nr 1 van de plaatsingslijst de eliminaties in, maar moest in de halve finale toch zijn meerdere erkennen in Mike Sijbers (5). Maarten Deliën (3) bereikt zonder problemen de finale en verslaat daarin met overtuigende cijfers Mike Sijbers 7-1. Yaël Smeets pakt uiteindelijk nog het brons met een 7-1 overwinning op Roland van Gog.

1️⃣ Maarten Deliën
2️⃣ Mike Sijbers
3️⃣ Yaël Smeets

Dames recurve cadetten

Quinty Roeffen plaatste zich als nr 1 en had ook geen verdere moeite in haar weg naar haar Nationale indoortitel bij de cadetten. Ze versloeg in de gouden finale Shakira de Groot (3) zonder setverlies 6-0. Jasmijn Post (2)  greep het brons na 6-2 overwinning op Kyra Donners.

1️⃣ Quinty Roeffen
2️⃣ Shakira de Groot
3️⃣ Jasmijn Post

Compound cadetten

De Nationale indoortitel compound cadetten ging na een 143-142 overwinning op Stef Willems (2) naar de nummer 1 uit de plaatsingslijst Robert van de Kamp. Het brons ging ging naar Jackson Bos (3). Hij versloeg in de strijd om het brons Aurora Janssen 142-139