Op 15 februari 2020 heeft een groep van 15 enthousiaste 3D-schutters en -organisatoren de handen ineen geslagen en de toekomst van het 3D-schieten in Nederland onder de loep genomen. Centraal onderwerp in de gevoerde discussie was de gewenste doorontwikkeling van de Shooter of the Year-competitie en het Nederlands Kampioenschap 3D.

In het ochtendprogramma werd in subgroepen gebrainstormd over mogelijke verbeteringen in de organisatie c.q. uitvoering van deze wedstrijden.
In het middagprogramma werden deze idee├źn samengebracht en geconcretiseerd in een aantal thema’s, namelijk:

  • Communicatie; zichtbaarheid van wedstrijden in de vorm van online wedstrijdaankondigingen en verslagen.
  • Aanmeld- en rankingmodule; ontwikkeling van een uniform inschrijfsysteem voor wedstrijden, waarmee na afloop van een wedstrijd ook de Shooter of the Year-ranking direct kan worden bijgewerkt.
  • Reglementen; afstemming tussen de regelgeving van de Shooter of the Year-competitie en het NK 3D + overzichtelijke presentatie van de belangrijkste regels en procedures.
  • Opleiding; ontwikkelen van een nationale Range Marshalls opleiding. Range Marshalls dragen samen met wedstrijdorganisatoren zorg voor de veiligheid van het parcours en assisteren bij de materiaalcontrole.

In de komende maanden gaan de werkgroepen aan de slag met de uitwerking van de bovengenoemde thema’s. Medio mei worden de eerste resultaten besproken en gepresenteerd.