Zondag 15 maart 2020

Vandaag – zondag 15 maart – heeft het kabinet nadere maatregelen getroffen ten aanzien van scholen, kinderopvang, horecagelegenheden en sportclubs. Voor alle maatregelen geldt dat deze nu tot en met maandag 6 april gelden. Dit komt bovenop de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus de kop in te drukken en waarvoor vele verenigingen in de handboogsport reeds maatregelen hebben getroffen. In deze update vindt u een aanvullende zaken en een totaaloverzicht. Voor eerdere berichtgeving verwijzen we naar het nieuwsoverzicht

Sluiting sportclubs tot en met 6 april
Vele verenigingen hebben het advies opgevolgd om alle verenigingsactiviteiten stil te leggen en de accommodatie te sluiten. Dit advies is nu een verplichting geworden door het besluit van het kabinet. Dat heeft vandaag onder meer het volgende besloten:
Sport- en fitnessclubs (…) sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.

Dit betekent dus dat alle sportclubs, waaronder handboogverenigingen, hun deuren voor alle activiteiten moeten sluiten tot en met 6 april, aldus dit kabinetsbesluit.

Lees de extra aanvullende nieuwsbrief