Vorige week woensdag was het de jaarlijkse Johan Cruijf Foundation dag. Een dag waarbij kinderen met een handicap in het zonnetje komen te staan. Normaliter zou het gehouden worden in het Olympisch stadion in Amsterdam. Maar dat is dit jaar in een ander jasje gestoken.

Door alle Corona maatregelen is er besloten om vorige week woensdag de Johan Cruijf on tour te organiseren. Sportambassadeurs zijn op meerdere locaties in Nederland op bezoek geweest om samen met jeugdige sporters met een handicap te ervaren hoe ontzettend leuk sporten kan zijn. Waaronder ook de handboogsport.

De handboogsport clinic werd georganiseerd bij de Thermiek in leiden. Deze school heeft vorig jaar ook meegedaan aan de Archery 4 Everyone clinics in aanloop naar het WK in Den Bosch en toen konden niet alle klassen meedoen. Dus dit was vorige week een geweldige nieuwe mogelijkheid voor 4 klassen om kennis te maken met de handboogsport. De vele hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om een pijl te schieten zijn volop gebruikt. Zowel de begeleiders, leraren en alle kinderen hebben erg veel plezier gehad tijdens deze clinic.

Een super geslaagde dag waarbij de handboogsport volop in de aandacht stond en kinderen die dachten dat het niet zou lukken uiteindelijk allemaal hebben geschoten. Weer een dag vol met helden!