De stembussen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld. Bijna 1000 stemmen zijn uitgebracht. We willen iedereen bedanken die heeft gestemd. In bijna elke categorie waren de verschillen klein. Maar er kan er maar één de award winnen.

Lees hier wie jullie uiteindelijk hebben gekozen per categorie. Benieuwd naar de reacties? Er is ook een video gemaakt om iedereen te laten zien hoe de winnaars reageerde bij het krijgen van zijn/haar award. De video staat nu op youtube. Klik hier voor de foto’s van deze tour. Dit gebeurde afgelopen zaterdag 23 januari toen directeur Arnoud Strijbis een tour maakte langs de winnaars. 

 

Talent van het jaar

In deze categorie waren Quinty Roeffen en Ilona Hollander genomineerd. Uiteindelijk won toptalent Quinty Roeffen met slechts enkele procenten verschil. Zij kreeg zaterdag 23 januari haar award overhandigd. In haar reactie gaf ze aan dat ze “vooral lekker doorgaat met schieten”. We zijn benieuwd of zij later ook genomineerd wordt voor ‘Handboogsporter van het jaar’. We kunnen niet in de toekomst kijken dus we kunnen alleen dit talent in de gaten houden.

 

 

Breedtesporter van het jaar

In deze nieuwe categorie kon gestemd worden op Ton Jacobs, Sjan Huijbregts en Daan Saft, allen Nederlands kampioen geworden in 2020. Ook in deze categorie waren de verschillen klein. Met een klein verschil ging de award naar Ton Jacobs! We feliciteren Ton met zijn award en hopen dat hij een mooi voorbeeld kan zijn voor parasporters. Ton was uiteraard blij met de award en vertelde tijdens de uitreiking nog hoe hij het moment van zijn winnende pijl had beleefd.

 

 

Handboogsporter van het jaar

2020 was voor heel veel mensen ingrijpend. Ook voor topsporters. Door Corona zijn veel evenementen en wedstrijden niet door gegaan, waardoor de topsporters niet veel van henzelf hebben kunnen laten zien. In de beperkte wedstrijden die er waren, konden meerdere Nederlanders zich onderscheiden, met name Mike Schloesser en Steve Wijler. Allebei sporters van wereldniveau. Na alle stemmen te hebben geteld is Mike Schloesser tot de Handboogsporter van het jaar gekroond. Zeker verdiend en we feliciteren Mike met zijn Award. Mike gaf zelf ook aan dat 2020 een moeilijk jaar was geweest en dat hij met trots deze award in ontvangst nam.

 

 

Handboogmoment van het jaar

Er waren drie momenten genomineerd voor deze categorie, namelijk de 25e Erwin Verstegen Memorial met 13 records, Mike Schloessers 1440 wereldrecord en Steve Wijlers ‘Mister Twelve’ moment tijdens de World Archery Lockdown Knockout. Het moment dat de meeste stemmen kreeg, is het wereldrecord op de 1440 van Mike Schloesser.

 

 

Vereniging van het jaar

Er waren drie verenigingen die waren genomineerd voor deze award. Namelijk Schutterij Ravenstein uit Kloetinge/Goes, Alliance d’Amitié uit Ulvenhout en Doele Willem III uit Boekel. Ook scheelde het hier maar op enkele procenten, maar met het sluiten van de stembussen had Doele Willem III de meeste stemmen. Voorzitter Freddy van den Hoogen nam de award in ontvangst, vol trots: “Dit is een bekroning voor hoe we bezig zijn!”

 

Vrijwilliger van het jaar

Er waren zelfs vier genomineerden voor deze categorie. Namelijk David Stevenhagen, Jan-Willem Bruel, Gerry van Rozendaal en Marco Veld. Ieder van hen verdient een prijs voor hun inzet. Per dag verschilde wie er aan kop lag. De ene dag was het Gerry, de andere David of Jan-Willem. Maar Marco had de meeste stemmen en mocht afgelopen zaterdag zijn award aannemen.

 

 

Dank!

Natuurlijk zijn we trots op alle genomineerden en willen we jullie ook bedanken. Jullie zijn allemaal belangrijk voor de handboogsport. Ook dank aan alle stemmers. Houd elkaar dit jaar in de gaten, zodat we ook volgend jaar weer mensen en een vereniging kunnen kronen.