Stage 1 van de Hyundai World Cup is alweer voorbij. Naast de 2 gewonnen medailles, heeft Nederland een blijvende indruk achtergelaten.  

De start van het internationale seizoen is nu officieel begonnen. Een volledig jaar stond het voor vele topsporters stil, ook voor de Nederlandse schutters. Voor hen wat onwennig en tegelijkertijd fijn om weer een ‘echte’ wedstrijd te kunnen schieten. 

In de kwalificatie ronde liet TeamNL zich al zien. Mike Schloesser die in de eerste helft sterk begon door zijn naam waar te maken als Mr. Perfect en 360 te schieten. In de tweede helft bleef hij sterk doorschieten en eindigde met 717, een evenaring van zijn eigen Europees/persoonlijke record. Naast Mike was Sjef van den Berg ook sterk begonnen bij de recurve heren en heeft met een score van 673 zich als 8e gekwalificeerd. Gabriela Schloesser begon ook stabiel door zich in de top 10 (9e) te kwalificeren bij de recurve dames, met een score van 662.

In de loop van het toernooi heeft Gijs Broeksma iets uitzonderlijks gepresteerd.
Hij schoot in de 1/16e ronde  wereldkampioen en nummer 1 van de plaatsingslijst Brady Ellison uit het toernooi. Met 6-2 trok Broeksma tot verbazing van de hele handboogwereld aan het langste eind. Een aansprekende prestatie en Ellison reageerde via de kanalen van World Archery: “Ik schoot niet slecht, hij schoot heel goed,” waarmee hij de complimenten aan het talent van TeamNL gaf.

TeamNL heeft uiteindelijk 2 medailles binnengesleept. Het mixed compound team bestaande uit Mike Schloesser en Jody Vermeulen heeft brons geschoten en Mike Schloesser heeft zilver bemachtigd bij de compound heren. Steve Wijler is bij de recurve heren uiteindelijk geëindigd op de 4e plaats. 

Bekijk de finales terug via het youtube kanaal van World Archery.
Bekijk alle scores terug via Ianseo.