Mike Schloesser heeft zaterdag gezorgd voor een heel bijzondere trilogie. Hij pakte zilver in de finale van compound heren team samen met Sil Pater en World Cup debutant Max Verwoerdt. Met Jody Vermeulen pakte Mike goud in de compound mixed team discipline. Zaterdagmiddag schoot Mike in het individuele toernooi zich overtuigend naar de finale, gevolgd door een bijna perfecte finale. Goud. Uniek. Bijzonder. Knap.

Bij de kwalificaties liet Mike Schloesser andermaal zien in topvorm te verkeren. Hij rankte als nummer 1 met een score van maar liefst 716 punten, waarmee hij slechts vier van de 72 keer de 10 miste. Van de 68 tienen schoot Mike 40 X’en, met afstand de meeste van het hele veld. In de knock-outfase versloeg Mike achtereenvolgens de Iraniër Akbari Ziyarani, regerend wereldkampioen Lutz en de Turk Cagiran.  In de halve finale op zaterdag wist hij te winnen van de Deen Fullerton, waarna hij in de finale de Italliaan Pagnoni geen kans gaf. Met 14 tienen en als laatste een 9 was het goud voor de klasbak uit Nuth. Naast het goud heeft Schloesser zich hiermee ook gekwalificeerd voor de World Cup finale, die op 29 en 30 september wordt gehouden in Yankton (VS).

Teamonderdelen
In de teamwedstrijden wisten Mike, Sil en Max een hoog niveau te halen. Met achtereenvolgens 236, 232 en 234 punten wist het Nederlandse compoundtrio respectievelijk Iran, topseed Denemarken en Italië te verslaan. Tot grote verrassing van alles en iedereen stonden de drie compoundheren, die voor het eerst als team samen schoten, in de finale. Turkije was nipt met één punt verschil te sterk.
Bij de mixed team wedstrijden maakte het duo Vermeulen/Schloesser een uitstekende indruk. Overtuigend werden Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië verslagen. Vervolgens werd het sterkte Deense duo Gellenthien/Hansen in de finale overtuigend verslagen.

Foto: Dean Alberga (World Archery)