Mike Schloesser heeft andermaal laten zien dat hij op dit moment de beste compoundschutter van de wereld is. Met 716 punten bleef hij slechts één punt onder zijn eigen Europees record en kwalificeerde hij zich als nummer 1 voor de knock outfase van de Europese Kampioenschappen in Antalya (Turkije). Bij de recurve dames liet ook Gabriela Schloesser zien een kandidaat voor de medailles te zijn. Ondanks een iets mindere laatste beurt kwalificeerde zij zich als zevende met 655 punten.

Recurve dames op hoog niveau

Even leek ze in de top 3 te kunnen kwalificeren, maar het werd een keurige zevende positie voor Gabriela Schloesser in de kwalificatie met 655 punten. EK-debutant Laura van der Winkel presteerde uitstekend. Ze bleef slechts één punt achter haar afgelopen maand geschoten Nederlands junioren record: 652 punten. Daarmee is ze nummer 15 van de ranking.

Bondscoach Ron van der Hoff is trots op de Nederlandse dames: “Gaby heeft laten zien dat ze bij de top van Europa hoort en hier voor de prijzen kan vechten. Het is ongelooflijk knap dat Laura op haar eerste senioren EK dit niveau kan laten zien. Ze schiet maar één punt onder haar persoonlijke en nationale record schiet.”
Ook Laura toonde zich tevreden: “Ik kon de pijlen sterk en geconcentreerd schieten. Ik ben super blij met dit resultaat zover.”

Door haar zevende positie heeft Gabriela Schloesser een bye in zowel de 1/48e en 1/24e ronde. Ze schiet nu in de 1/16e ronde, donderdagmiddag om 13u30 Nederlandse tijd.
Laura van der Winkel heeft een bye voor de 1/48e ronde en komt in de 1/24e ronde in actie op woensdag 2 juni om 10u15.

Compound heren tevreden over kwalificatie

Achter Mike Schloesser kwalificeerde Sil Pater zich na een zeer goed eerste deel van de kwalificatie als twintigste voor de knockoutronde. Daarbij doorbrak hij de barrière van 700 punten en schoot een persoonlijk record met 702 punten. De Nederlandse nummer drie is Sander Dolderman, die zich met 692 punten als 45e kwalificeerde.
Het compound heren team werd collectief derde en hoeft alleen Denemarken en Turkije voor zich te dulden. Dit biedt zeker perspectieven voor een goede eindklassering. 

Bondscoach Marcel van Apeldoorn was een tevreden man na de kwalificatie: “Weer een mooie score en toppositie van Mike, samen met een PR van Sil en de score van Sander ook als team een derde en mooie uitgangspositie.”

Topseed Mike Schloesser heeft een bye voor zowel de 1/48e en 1/24e ronde. Hij schiet donderdagmiddag om 13u30 zijn 1/16e finale. Naast Mike zal er zeker nog een Nederlander bij de laatste 32 uitkomen, omdat Sil Pater en Sander Dolderman het tegen elkaar moeten opnemen in de 1/24e finale, dinsdagmiddag om 13u15.

Recurve heren en compound dames

De kwalificatie voor de recurve heren Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler en de compounddames Sanne de Laat, Inge van der Ven en Jody Vermeulen is dinsdagmiddag 1 juni.

Alle toernooi informatie is te vinden op: https://info.ianseo.net/.