Deze dag begon grijzer dan de dag ervoor maar het enthousiasme van de schutters, scheidsrechters en alle vrijwilligers maakte de sfeer erg zonnig en warm. Het weer schommelde van grijs naar zon naar op het laatste moment onweer. Gelukkig bleef iedereen droog tijdens het schieten en hebben de schutters en vrijwilligers er een mooi evenement van gemaakt. Mede door de inzet en betrokkenheid van Landmans Unie in Schijndel.

Barebow

Baiba Gaile zette een stevige druk op Gail Bertrand in de halve finale. Beslist in de vierde set met 7-1, zorgt Baiba ervoor dat ze kanshebber is voor de titel. De halve finale tussen titelverdediger Sjan Huijbregts en Hans van Hout had een spannend begin. Na de 2-2 gelijkmaker van Hans heeft hij goed doorgeschoten en heeft gewonnen van Sjan met 6-2.

In de de bronzen finale tussen Gail en Sjan pakte Gail snel de leiding met 4-0, Sjan wist de derde set te winnen voor 4-2 en wist een comeback te maken naar 4-4 door de vierde set met 29 tegen 14 te winnen. De laatste set was erg spannend, het ging punt voor punt en is gewonnen door Sjan met 18-17, waardoor de eindstand kwam te staan op 6-4.

De gouden finale tussen Hans en Baiba ging erg gelijk op. Om de beurt wisten Hans en Baiba te winnen. Met een tussenstand van 4-4 kwam ook in deze finale het aan tot de laatste set. De laatste set was erg spannend die Baiba met haar laatste pijl kon beslissen met een 9 en won met een score van 26-24. Hiermee is Baiba Gail Nederlands Kampioen Barebow.

Compound dames

In de halve finale tussen Sanne de Laat vs Martine couwenberg pakte Sanne snel een voorsprong die ze niet los liet. Na de derde serie pijlen (9 pijlen totaal) stond de score op 85-81 in het voordeel van Sanne. Aan het eind heet Sanne de win vastgesteld met een score van 142 tegen 135. Tussen Laura Schuit en Inge van der Ven nam Inge bij de eerste serie een punt voorsprong. Deze voorsprong hield Inge vast en wist het uit te breiden naar 2 punten. in de vierde serie. In de laatste serie (5e) maakte Laura een 28 en Inge een 29. Hiermee won Inge met 140 tegen 137.

De bronzen finale tussen Laura en Martine begon met een 3 punten voorsprong voor Laura na de eerste serie pijlen. Deze voorsprong wist Laura te behouden totaan de vijfde set waarin Laura haar voorsprong met 1 punt inleverde. Wat betekent dat de eindscore resulteerde in 140 tegen 138 in het voordeel van Laura Schuit wint daarmee het brons.

In de gouden finale tussen Sanne en Inge begon Sannen met een 30 en Inge met een 25. Hierdoor kreeg Sanne al erg snel een 5 punten voorsprong. Deze voorsprong heeft Sanne in de sets daarna uitgebreid naar 12 punten. Met een eindstand van 148-136.

Compound Heren

De halve finale tussen Mike Schloesser en Jay Tjin-A-Djie, ging de eerste paar series gelijk op met beide heren die geen punten laten liggen. Uiteindelijk heeft Jay de 10 een paar keer gemist en Mike maar 1 keer en dat betekent dat Mike de halve finale wint met 149 tegen 147. De halve finale tussen Max Verwoerdt en Sil Pater, wist Max een paar punten voorsprong te pakken maar in de derde serie maakt Sil de gelijkmaker en stond het op 85-85. Daarna pakte Max weer de leiding met 1 punt (115-114). In de laatste serie weet Max zijn voorsprong nog een punt te vergroten met een eindstand van 144-142.

De bronzen finale tussen Sil en Jay begon sterk voor Sil door te beginnen met een 30 tegenover Jay’s 27. Na een 8 van Sil in de derde serie wist Jay zijn achterstand te verkleinen met 2 punten en moest nog 2 punten inhalen. In de vierde serie maakt Jay een 29 en Sil 28 (totaal 113 voor jay en 114 voor Sil). In de vijfde leek Jay de score gelijk te trekken echter de laatste pijl van Jay werd een 8 en die van Sil een 10. Hiermee pakt Sil het brons met een eindstand van 143-141.

In de gouden finale tussen Mike en Max bleef Mike alleen tienen en X’en schieten. Max schoot een paar keer in de 9. Uiteindelijk wint Mike de gouden finale met een perfecte 150 tegen 145.

Recurve dames

Na een verdiende pauze voor de scheidsrechters en vrijwilligers, was het tijd voor de recurve vrouwen. Gabriela Schloesser won de halve finale van Mary-Ann Tempelman met 6-0. Mary-Ann had twee keer één punt minder dan Gabriela waardoor ze net niet meer punten kon pakken. In de halve finale tussen Quinty Roeffen en Laura van der Winkel heeft Laura overtuigend gewonnen met 6-0.

De eerste set werd gelijk gespeeld met 25-25 in de bronzen finale tussen Quinty en Mary-Ann. Mary-Ann won de tweede set met 23-22, wat de score zette op 3-1. De derde set won Mary-Ann met 28 tegen 24 van Quinty. De vierde set won Mary-Ann met 28-27. Hierdoor kwam de eindstand op 7-1 en wint Mary-Ann het brons.

De gouden finale tussen titelverdedigster Gabriela en Laura was ontzettend close. De eerste set won Laura met 28-27. De tweede set werd gelijk gespeeld, wat de tussestand 3-1 maakte in het voordeel van Laura. De derde set heeft Gabriela gewonnen met 30-28, ofwel 3-3. In de vierde set schoten beide dames 30 en dat maakt 4-4. In de vijfde set wist Laura te winnen met 25-23. Hiermee wint Laura met 6-4 en daarmee het goud.

Recurve heren

In de halve finale tussen Jonah Wilthagen en Steve Wijler pakte Steve snel de eerste set, die Jonah de set erna meteen gelijk trok (2-2). Steve won de derde set. Maar de heren spelen de vierde set weer gelijk, wat een totaal maakte van 5-3. Jonah zou de vijfde moeten winnen om de shootoff te forceren maar de heren schieten gelijk 27-27 en daarmee wint Steve met 6-4.

De eerste set van de halve finale tussen Rick van der Ven en Gijs Broeksma, won Rick met 29-28. De tweede set ging naar Gijs met 27-26 die de tussenstand weer gelijk trekt (2-2). De derde set wordt gewonnen door Rick met 29-28 (4-2). De vierde set wordt wederom gewonnen door Rick met 29-28, hierdoor wint Rick met 6-2.

De bronzen finale tussen Gijs en Jonah liep erg gelijk op waarbij Gijs net dat extra beetje scherper was. Gijs won de eerste & tweede set met 29-28. De derde set won Gijs met 28-27, wat het totaal zet op 6-0 en pakt daarmee brons.

De gouden finale tussen Steve Wijler en Rick van der Ven was om te snijden. Steve won de eerste set met 29-28 en de tweede set met 28-27. De derde set scoorden de heren allebei een 30. In de vierde set schoten beide heren 29. Hiermee is de eindscore 6-2 in het voordeel van Steve en wint hij goud!

Het NK kon alleen maar zo goed vloeiend lopen als dat het deed, dankzij iedere vrijwilliger, scheidsrechter en iedereen van Landmans Unie die hun best gedaan hebben om het tot een succes te maken. Dus iedereen bedankt!