Omdat bijzondere prestaties gevierd mogen worden, heeft de NHB de zilveren medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Tokyo afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. Gabriela Schloesser en Steve Wijler kregen uit handen van bestuurslid Honzik Pavel een verzilverde foto van hun zilveren Spelen. 

Op Papendal was afgelopen vrijdag een informele bijeenkomst, waarbij Olympische sporters en coaches, samen met andere sporters, leden van de begeleidingsstaf, medewerkers en bestuursleden van de NHB bijeenkwamen. Met bondsdirecteur Arnoud Strijbis als spreekstalmeester werd stilgestaan bij de bijzondere prestaties tijdens Spelen. Zo kregen de vier sporters en twee coaches, die in Tokyo actief waren allemaal een foto met de Olympische ringen uit handen van de medewerkers van het bondsbureau.

Spelden
Voor Gabriela en Steve was er bijzondere aandacht. Zij kregen naast een verzilverde foto ook allebei een speld, die Cis van der Vleuten, lid van het handboogpromotieteam van weleer, nog had. Hij had de Olympische Spelen gezien en wilde graag dat onze Olympische helden deze speld kregen. Ze werden opgespeld door Steves vriendin en Gabriela’s echtgenoot.

Daarnaast ontving Gabriela uit handen van bondsvoorzitter Lex Roolvink de gouden bondsspeld voor haar bijzondere verdiensten voor de Nederlandse handboogsport. Gabriela zei vervolgens vol trots: “Ik hoop dat ik hiermee vele jongeren kan inspireren dat zij ook aan deze geweldig mooie sport gaan doen.”

Papendal
Namens TeamNL Centrum Papendal was Ronald Veerbeek aanwezig. Hij gaf de zilveren medaillewinnaars een persoonlijk cadeau namens alle medewerkers op Papendal.