Ondanks de harde lockdown vanaf 19 december zijn er nog steeds mogelijkheden om onze sport te beoefenen. We zijn alleen een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden.

Handboogverenigingen mogen buiten tussen 05.00 en 17.00 uur open blijven. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buitensporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (tijdens het sporten hoeft die afstand niet te worden gehanteerd, denk aan pijlen halen en aan de schietlijn). Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.

Omdat we denken in oplossingen, starten wij opnieuw een initiatief:

Christmas & New Year Remote Outdoor

 

Waar: Op de buitenaccommodatie van je vereniging. Heeft jouw vereniging geen buitenaccommodatie of heeft jouw vereniging besloten ook de buitenaccommodatie tijdelijk te sluiten, dan kan je misschien terecht bij een vereniging in de buurt.
(Hulp nodig hierbij? Mail naar info@handboogsport.nl)
Wanneer: Vanaf nu tot het moment dat we weer binnen mogen schieten
Regelgeving: World Archery én uiteraard protocollen NOC*NSF/NHB
Klassen: 20 jaar en jonger én 21 jaar en ouder
Bogen: Compound, Recurve, Barebow, Longbow/Instinctive Bow
Afstanden:
Aantal pijlen: 36 pijlen per afstand in series van 3 of 6 pijlen.
Hoe vaak: Je schrijft je in voor één serie afstanden en één type boog. Je mag met meerdere type bogen aan verschillende series afstanden deelnemen. Wil je deelnemen aan meerdere series afstanden en/of verschillende bogen, dan moet je je elke keer opnieuw inschrijven. 
Prijzen: Verenigingen die meedoen ontvangen een Handboogsport Nederland vlag. En verder is plezier van het onder de boog kunnen staan al een hele mooie prijs.
Scoreverwerking: Scores kunnen ingevoerd worden in de IanseoScorekeeper-app en moeten op het scorebriefjes genoteerd worden. De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het optellen van de “x”-en en “10”-en op de scorebriefjes.

Als de IanseoScorekeeper-app gebruikt wordt, worden de resultaten automatisch doorgestuurd en worden regelmatig gepubliceerd op ianseo.net. Deze resultaten zijn onder voorbehoud. Uiteindelijk zijn de resultaten op het scorebriefje bepalend voor de definitieve ranking. 

Het ingevulde scorebriefje moet ondertekend worden door de sporter en 1 getuige. De sporter moet uiterlijk 24 uur na het invoeren van de scores, een foto van zijn of haar scorebriefje sturen naar IanseoNL@gmail.com. De scorebriefjes worden gebruikt om te controleren of de scores op het scorebriefje overeenkomen met de scores ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app. Indien hierin verschillen zitten, is het ondertekende scorebriefje bepalend. Als we geen foto van het scorebriefje ontvangen, worden de resultaten in Ianseo verwijderd.

Gebruik app: Handleiding voor gebruik IanseoScorekeeper-app, klik hier.
Inschrijven: Klik hier voor verdere informatie en de mogelijkheid tot inschrijven. Je bent geen inschrijfgeld verschuldigd. Meedoen is het belangrijkste.
Ervaringen: Voor deze en de toekomstige events kan je je mooie momenten, scores en/of foto’s delen in de Back to archery Facebook groep of door te mailen naar communicatie@handboogsport.nl.