Enkele uren voordat het Nimes Archery Tournament in Frankrijk van start gaat met de kwalificaties staan er vier bekende namen aan de leiding in de WA Indoor World Series Open Ranking.

Wie anders dan Mike Schloesser, Mister Perfect, voert het klassement aan bij de compound mannen. Hij deed dit door slechts tien punten te laten liggen over drie wedstrijden. Achter hem vinden wij Sil Pater op de tweede plaats en Max Verwoerdt als derde in de Open Ranking. Ook bij de vrouwen een eerste, tweede en derde plek voor Nederlandse schutters waarbij Sanne de Laat aan de leiding gaat. Martine Stas-Couwenberg staat momenteel tweede in de ranking en Laura Schuit derde.
Bij de recurve vrouwen gaat Gabriela Schloesser aan de leiding met één punt verschil op de Amerikaanse Samantha Ensign. Op plaats drie staat Wendy van der Zanden met ruime voorsprong op de nummer vier in het klassement. Willem Bakker schoot Lowlands Archery Series Stage 1, Stage 2 en Stage 3 en gaat met 31 punten verschil aan de leiding. Achter hem staat de 19-jarige Luuk Wisselink.

Lowlands Archery Series
Wat alle Nederlandse leiders in de Open Ranking gemeen hebben is dat zij hun punten hebben geschoten op Lowlands Archery Series wedstrijden. Alle wedstrijden van de Lowlands Archery Series Indoor maken deel uit van de WA Indoor World Series. De ranking in deze series bestaat uit de drie beste 18 meter wedstrijden met 60 pijlen tussen 1 november 2021 en 6 februari dit jaar.

Nimes Archery Tournament
Dit weekend staan er 26 Nederlandse schutters aan de lijn in Frankrijk. Het Nimes Archery Tournament is een van de bekendste en een van de grootste Indoor toernooien binnen onze sport. Wat opvalt is dat er geen junioren meer op de lijst staan. Recent zijn de nieuwe World Archery regels ingegaan en worden de jongere leeftijdscategorieën aangeduid met Under 21 of Under 15.

Wij wensen alle schutters in Nimes succes!

Wil je de wedstrijd volgen? Via IANSEO kun je de score volgen, en zondag 23 kun je zowel de Under 23 finales kijken om 09:00 als de senior finales om 13:30 op het YouTube kanaal van World Archery.