Op maandag 2e Paasdag 18 april heeft David Stevenhagen uit handen van bondsdirecteur Arnoud Strijbis de gouden bondsspeld ontvangen als dank voor zijn enorme inzet voor de handboogsport. Plaats van uitreiking was het wedstrijdveld van de de Invictus Games, die op dit moment plaatsvinden in Den Haag. David was daar competitiemanager voor het handboogtoernooi.

De 38-jarige David is bijna 25 jaar lid van de NHB en heeft zich in al die jaren ontpopt als een enthousiasteling die er alles voor doet om de handboogsport populair en bekend te maken. Zo heeft hij instructeursopleidingen uitgerold in het onderwijs en bij outdoorbedrijven met als doel de handboogsport veilig en met plezier aan te bieden. Die opleidingen zullen vanaf dit jaar ook onder handboogverenigingen worden aangeboden, waarbij wordt gestart met enkele pilots. Verder is David een trekker van Run Archery en Archery Attack. Mede door zijn inzet is er op Europees niveau een gezamenlijke aanpak voor Run Archery ontstaan, waarbij er wordt samengewerkt. Ook heeft hij enkele keren het Open NK Archery Attack georganiseerd op het strand van Scheveningen.

Waar de meeste mensen David van kennen is zijn drive om kinderen onder de boog te zetten en hen enthousiast te maken voor de handboogsport. De wijze waarop hij dat doet, is uniek en bijzonder. Volop energie laat hij zien hoe mooi de sport kan zijn voor iedereen. Zo deed hij dat bijvoorbeeld ook bij de WK 2019 in ‘s-Hertogenbosch.

De organisatie van de Invictus Games in het Haagse Zuiderpark was voor David een enorme klus, mede doordat deze Spelen twee keer zijn uitgesteld als gevolg van de coronapandemie. Ten overstaan van een groot deel van de vrijwilligers bij het handboogevenement kreeg hij als drijvende kracht de Gouden Bondsspeld als dank voor al zijn inzet.

David, gefeliciteerd! Je hebt de speld dik verdiend!