Mike Schloesser gaat door waar hij in het vorige outdoorseizoen mee gestopt is: winnen! Na vier achtereenvolgende zeges staat de nummer één van de kwalificatie bij de laatste vier op de World Cup in Antalya. Daarmee onderstreept Mike Schloesser andermaal zijn kandidatuur om opnieuw eremetaal te winnen bij een wereldbekerwedstrijd.

De kopman van TeamNL Compound bleek vandaag goed bestand tegen de verraderlijke wind aan de Turkse zuidkust. In zijn wedstrijd in de 1/32e finale tegen de Indonesiër Wardhana (nummer 64 van de kwalificatie) moest Mike direct het beste uit zichzelf naar boven halen. De eerste twee sets gingen gelijk op, waarna onze landgenoot in de derde set een minimale voorsprong van één punt nam. Die gaf hij niet meer uit handen: 148-147. In de volgende ronde was de Brit Mason zijn tegenstander. Vanaf het begin nam Mike het heft in handen en breidde zijn voorsprong steeds verder uit naar 148-142. De achtste finale was bereikt en daar stond opnieuw een Brit op ‘Mr. Perfect’ te wachten, Kai Thomas-Prause. Deze Brit bleek taai en maakte het Mike erg moeilijk. Zowel na de eerste, tweede als vierde set stond de pas 21-jarige Brit een punt voor. In de vijfde set wist de nummer één de tegenstand toch te breken en won hij de partij met 145-144. In de kwartfinale was de Deen Fullerton, een door meerdere kenners getipte kandidaat voor een medaille in deze World Cup, de tegenstander. In deze wedstrijd pakte Mike in de eerste set een punt voorsprong, hield deze vervolgens vast en breidde in de laatste set zijn voorsprong uit tot twee punten. Een 146-144 overwinning leverde hem daardoor een halve finaleplaats op tegen de Fransman Jean Philippe Boulch (4), van wie hij eerder dit jaar in de finale van het EK Indoor won. De andere halve finale gaat tussen de Fransman Gontier (59) en Jean Pizarro uit Puerto Rico (2). Deze halve finales en de medaillewedstrijden worden zaterdagmiddag geschoten.

Mike Schloesser: “Het was geen gemakkelijke dag. Ik heb me er doorheen moeten vechten, maar ik blij dat het gelukt is. Nu op naar de halve finale.”

Andere compounders
Voor de andere leden van TeamNL Handboog Compound was er vandaag geen groot individueel succes. Sanne de Laat bereikte bij de dames nog wel de laatste zestien door zeges te boeken op de Portugese Rita Pereira (139-130) en de Francaise Dodemont (144-141). Daarna bleek echter de Britse Ella Gibson te sterk. Drie sets ging het gelijk op, maar daarna maakte Gibson het verschil en verloor Sanne met 145-142. Voor haar rest nog het mixedtoernooi aan de zijde van Mike Schloesser.

Voor de overige vier Nederlanders was de 1/32e ronde het eindstation. Sil Pater verloor daarin met nipt van de Brit Ravenscroft, terwijl debutant Stef Willems het moest afleggen tegen een andere Brit, Carpenter. Martine Stas-Couwenberg zag haar tegenstanders Avneet Kaur excelleren en verloor met 146-138, terwijl de debuterende Laura Schuit met twee punten verschil verloor van Sarah Prieels.

Verdere programma
Vrijdagochtend komen de mixedteams in actie. Voor TeamNL Recurve zijn dat Laura van der Winkel en Steve Wijler; voor TeamNL Compound Sanne de Laat en Mike Schloesser. Beide teams hebben voor de eerste ronde een bye en komen allereerst in actie in de 1/8e finale.

Vrijdagmiddag staan de individuele wedstrijden voor de recurvers op het programma. In actie komen bij de laatste 64:
– Steve Wijler (4) vs Ivan Kozhokar (Oek – 68)
– Rick van der Ven (15) vs Adrian Munoz (PuR – 50)
– Jonah Wilthagen (27) vs Alex Wise (GB – 38)
– Laura van der Winkel (5) vs Kim Lavender (Aus – 60)
– Gaby Schloesser (20) vs Elisa Tartler (Dui – 45)
– Quinty Roeffen (49) vs Gabrielle Sasai (VS – 16)

Zaterdag zijn de compoundfinales met onder meer Mike Schloesser in de halve finale; zondag de recurvefinales

Foto: World Archery / Dean Alberga