Deze zomer start de NHB een nieuw initiatief: de Lowlands Archery Series 900 ronde. Dit is een outdoorcompetitie die vooral bedoeld is voor beginnende handboogsporters – van alle leeftijden – maar ook ervaren sporters zijn van harte welkom om deel te nemen. Een wedstrijd gaat over 3 x 30 pijlen en er wordt geschoten op afstanden variërend van 20 tot 50 meter. Deze wedstrijden zijn uitermate geschikt om ervaring op te doen met het schieten van outdoorwedstrijden en natuurlijk is het ook gewoon leuk om lekker actief bezig te zijn. Na iedere wedstrijd wordt een ranking gepubliceerd en aan het einde van het seizoen ontvangen de winnaars van het eindklassement een mooie prijs.

Wil je meer weten over hoe een 900-wedstrijd precies in zijn werk gaat?
Klik hier voor het reglement van de Lowlands Archery Series 900 ronde.

Voorlopige wedstrijdkalender
Klik op een wedstrijd naar keuze om direct op de inschrijfpagina van de wedstrijd te komen.
Stage 1 – zondag 5 jun. – Landmans Unie Schijndel
Stage 2 – zondag 12 juni – Schutterij Ravenstein Kloetinge
Stage 3 – zondag 10 juli – Schuterij Ravenstein Kloetinge
Stage 4 – zondag 17 juli – Rozenjacht Baarschot
Stage 5 – zondag 7 aug. – Alliance d’Amitié Ulvenhout

Oproep aan geïnteresseerde verenigingen
Extra wedstrijden in de Lowlands Archery Series 900-ronde zijn van harte welkom. Wil je als vereniging graag een stage organiseren stuur dan vóór 1 juni een e-mail naar wedstrijdzaken@handboogsport.nl.
Ook wanneer de vereniging zich pas in het jaar 2023 – of later – aan wil sluiten bij dit concept, is het goed om die ambitie nu alvast kenbaar te maken.