De Hyundai Archery World Cup Stage 2 in het Koreaanse Gwangju is vandaag begonnen met de kwalificatie voor compound en de officiële training voor recurve.

Het weer in Gwangju was allerminst gemakkelijk. De wind veranderde continu van richting wat voor uitdagende situaties zorgde. De sporter die daar het beste mee om wist te gaan was Mike Schloesser. Mike kwalificeerde zich vandaag met 710 punten als beste voor de Koreaan Jongho kim en Indiër Abhishek Verma. Stef Willems en Jay Tjin-A-Djie hadden meer moeite met de uitdagende omstandigheden; zij kwalificeerden zich als 52ste en 56ste. Stefs eerste ronde in de kwalificatie was goed, maar hij had moeite om dat door te zetten in de tweede ronde. Jay had meer moeite, maar doet ervaring op tijdens zijn tweede World Cup. “Beiden zijn nog zo nieuw op dit toneel dat dit echt een bijdrage gaat leveren voor de toekomst en hun ontwikkeling. Ze zijn beiden in de race om zich te plaatsen voor de Youth Cup en het EK junioren. Mochten zij zich hiervoor plaatsen is deze ervaring zeer welkom.” aldus bondscoach Peter Elzinga.

De recurvesporters hebben helaas de officiële training aan zich voorbij moeten laten gaan. De koffers zijn vertraagd waardoor onze sporters nog geen bogen en kleding hebben. Naar verwachting zullen de bogen in de Koreaanse avond aankomen en dan kunnen Gijs, Rick, Steve, Quinty, Gaby en Laura morgen in de ochtend trainen. Onduidelijk is nog of de officiële kleding er op tijd zal zijn. Het kan dat TeamNL Handboog recurve in een alternatief tenue de open ronde moet schieten.