Gisteren ondervond TeamNL Handboog het al, het weer in Gwangju is uitdagend. En niet alleen het weer en de locatie zijn uitdagend, ook ondervonden de recurve schutters en staf hinder met materiaal.

Op de eerste dag van het toernooi stond de officiële training op het programma, daar waren de recurvesporters niet bij aanwezig omdat hun bogen en koffers nog niet waren aangekomen. Gelukkig heeft de lokale organisatie zich ingezet om de boogkoffers zo snel als mogelijk naar Gwangju te halen. Deze waren door de luchtvaartmaatschappij naar Seoul gebracht. De organisatie is dit op gaan halen en zo ontvingen onze sporters hun bogen rond 22:30 lokale tijd.

Zo begon de dag van vandaag met de kwalificatie, maar met een voorbereiding van niks. De kleding kwam kort voor aanvang van de kwalificatie aan, en de drie inschiet rondes waren alles dat onze sporters konden gebruiken om te ‘leren’ op een uitdagend wedstrijdveld. Het wedstrijdveld in Gwangju is groot en lager gelegen dan de omgeving, hierdoor draait de behoorlijk stevige wind voortdurend.

Rick van der Ven liet zijn ervaring spreken en was heel constant met een sterk scorend vermogen en mooie groepen. Steve Wijler had een paar pijlen die niet gingen als gewild en Gijs Broeksma had net als meer schutters enige moeite met de wisselende omstandigheden.
Niet alleen de wind was uitdagend, ook de zakkende zon was een uitdaging voor Laura van der Winkel die als linkse schutter in de zon in haar gezicht kreeg. Gaby Schloesser was vandaag de best scorende Nederlandse bij de dames met een zeventiende plaats. Quinty Roeffen was met haar nog vrij lichte boog vatbaar voor de wind

Morgen gaat het toernooi verder met de team matches waarbij TeamNL Handboog van onderuit zal moeten knokken. Een andere uitgangspositie dat gewenst waarbij de heren recurve de ⅛ finale tegen de Spanjaarden schieten. “Een sterk team, maar dat zijn wij ook.” aldus coach Jacqueline van Rozendaal. De dames recurve krijgen het als zesde gekwalificeerde Japan als tegenstander.