Het weekend van 27 & 28 augustus was er een waarin de Nederlandse handboogsport hoogtij vierde. In verschillende disciplines en wedstrijdseries kwamen jong en oud, beginners en gevorderden in actie. Zij genoten van mooie handboogsport, spannende wedstrijden en een gezellige sfeer. Dat alles onder een vaak stralend zonnetje, wat het feest compleet maakte. 

Onderstaand een greep uit de gehouden wedstrijden.

27 augustus – Lowlands Archery Series Jeugd – Purmerend
De Waterlandschutters Purmerend was gastheer van stage 5 in de Lowlands Archery Series Jeugd (voorheen: JeugdFITA).
Klik hier voor de uitslagen van deze wedstrijd.
Deze wedstrijdserie wordt op zaterdag 10 september afgesloten met stage 6 bij Sint Sebastiaan Goirle. Inschrijven voor die wedstrijd is nog mogelijk.

27 augustus – Veteranendag – Schijndel
Bij Landmans Unie Schijndel verzamelden zich circa 100 handboogsporters van 50 jaar en ouder voor deelname aan de jaarlijkse Veteranendag.
Het werd een ouderwets gezellige dag met in vele categorieën een spannende strijd om de medailles.
Klik hier voor de uitslagen van deze 25m1pijl-wedstrijd
Klik hier voor het fotoverslag

Veteranendag 2022 bij Landmans Unie Schijndel

27 & 28 augustus – Erwin Verstegen Memorial – Boekel
De Erwin Verstegen Memorial is een begrip in de handboogsport. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Afgelopen weekend vond de 27e editie van deze wedstrijd plaats, ter nagedachtenis van Doele Willem III club-icoon Erwin Verstegen. Zowel op zaterdag als op zondag werd een World Archery 1440 ronde gehouden. Op zondag baarde met name Roy Klaassen opzien door een viertal Nederlandse records te verbeteren in de categorie Compound Open. Daarbij doorbrak hij voor het eerst in zijn carrière de magische grens van 1300 punten op de WA 1440 ronde.
Wedstrijduitslagen volgen binnenkort.

28 augustus – Interland 25m1pijl Nederland – België
De beste 32 Nederlandse en Belgische 25m1pijl-schutters namen het bij Landmans Unie Schijndel tegen elkaar op, tijdens de eerste Interlandwedstrijd van het jaar. Inzet is zoals altijd de felbegeerde wisselbeker die momenteel in handen is van België. Onder aanvoering van teamcaptain Wiel Beijers zette het Nederlands team haar beste beentje voor maar ondervond stevige tegenstand van onze Zuiderburen. De wedstrijd eindige uiteindelijk in een 87-73 overwinning voor het Belgische team. Gezien de kleine puntenverschillen in Schijndel zijn er over twee weken nog volop kansen voor het Nederlands team om de eindoverwinning in de wacht te slepen. De return wordt op zondag 11 september gehouden in het Belgische Poppel.
Klik hier voor de uitslagen van de eerste wedstrijd.
Klik hier voor het fotoverslag

Interland NED-BEL 2022 bij Landmans Unie Schijndel

28 augustus – Lowlands Archery Series 50/70 ronde
Een belangrijke dag voor de deelnemers aan de Lowlands Archery Series 50/70 ronde. Bij De Waterlandschutters Purmerend werd de laatste stage gehouden voordat op zondag 11 september de finale plaatsvindt bij HBS Rozenjagers Stein. Dat betekende dat in Purmerend de laatste rankingpunten verzameld konden worden waarmee sporters zich moeten plaatsen voor deze finale.
Ook hier noteerden we een nieuw Nederlands record. In de categorie Barebow verbeterde Daan Saft het nationale record – dat in handen was van Hans van Hout – met maar liefst tien punten. Het nieuwe nationale record staat daarmee op 620 punten.
Klik hier voor de uitslagen van de wedstrijd in Purmerend.
Klik hier voor verdere informatie over de finale.