Heeft u enig idee wat voor dag 7 december is? Ja, een woensdag, de eerste woensdag van de maand, dus de dag van de maandelijkse nieuwsbrief. Maar 7 december is ook Nationale Vrijwilligersdag, de dag om vrijwilligers andermaal aan te geven hoe zeer zij gewaardeerd worden.

Die waardering geldt ook voor u. Als secretaris van de vereniging, of als penningmeester, voorzitter of bestuurslid van uw club. Bedankt. Misschien bent u wel trainer, staat u achter de bar of doet u met regelmaat klusjes bij de club. Dank u wel daarvoor. Wellicht bent u chauffeur naar wedstrijden, scheidsrechter of wedstrijdleider. Zonder u zijn we ook nergens. Of u bent degene die altijd schoonmaakt, lid is van een commissie of de contacten met de gemeente doet. Dank u wel. Het kan ook zijn dat u vertrouwenscontactpersoon bent, regiocompetitieleider of webmaster. Zeer veel dank voor uw inzet!

Ik heb natuurlijk niet alle mogelijke rollen benoemd, waardoor verenigingen verenigingen kunnen zijn en waardoor de NHB een sportbond is. Dat geeft ook aan hoe bijzonder het is dat wij zo’n mooi en divers sportlandschap in stand houden. Met zo veel wedstrijden en evenementen. En juist nu, in deze moeilijke tijden, mag dat onderstreept worden.

Waar de minister geen hand uitsteekt naar verenigingen, doet de NHB dat wel. We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd om het werk van verenigingen makkelijker en beter te maken. Ten aanzien van verzekeringen. Dat lijkt onzichtbaar, maar een goed verzekerde verzekering kan haar diensten veel beter en makkelijker aanbieden aan leden en toekomstige leden. En dat is veel waard.

En om te onderstrepen dat we hand uitsteken, heb ik zelf vier vrijwilligers gebeld. Gewoon om ‘dank je wel’ te zeggen voor de inzet voor de handboogsport. Om verbinding te hebben met elkaar.

“Verbinden, verbinden, verbinden”, dat is het credo voor mij in deze tijden.

Goede groet,
Arnoud Strijbis