[09-07-2023 19:30]

Onze jongste sporters hebben vandaag het WK Jeugd afgerond in het Ierse Limerick. Na de individuele compound finales gisteren was het vandaag de beurt aan Quinty Roeffen, Fleur van de Ven en Yael Smeets.

Pittige omstandigheden, dat waren het zeker want de sporters kregen veel regen en wind te verduren met windvlagen tot 70 km/u. Yael Smeets kwalificeerde zich eerder deze week als 60e bij de Recurve Jongens Onder21. In de 1/48 finale nam hij het op tegen de Zweed Lukas Jacobsson. Yael wist de eerste set te winnen maar verloor uiteindelijk met 2-6.
Bij de Recurve Meisjes Onder21 was het Quinty die de eerste match van de dag won met een sterke 6-0 in de 1/48e finale. de 1/24e finale schoot Quinty tegen de als 20e gekwalificeerde Bhargaviben Vargishkumar Bhagora uit India. Quinty won de eerste set maar daarna nam de Indiaase het over en won de match met 6-2. Daarmee eindigt het toernooi voor Quinty in de 1/24e finale. Fleur van de Ven was door haar kwalificatie score direct geplaatst voor de 1/24 finale en won deze tegen de Duitse Johanna Klinger met overtuiging (6-0). Tijdens de 1/16 finale kreeg Fleur de als vierde gekwalificeerde Chineese Muyan Qiu als tegenstander. De Chinese liet niet veel ruimte voor Fleur met een 1-7 stand als gevolg. Fleur eindigt het WK Jeugd bij de beste 32.

Stef Willems grijpt net naast het brons in Limerick

[08-07-2023 19:00]

Stef Willems greep vandaag net naast de bronzen medaille op het WK Jeugd in Ierland. Naast Stef kwamen ook Robert van de Kamp en Veerle Sparreboom in actie.

Veerle kwalificeerde zich eerder deze week als 40e bij de compound meisjes onder 21. Haar eerste individuele match in de 1/24 finale tegen Ellie Teng Teng Low begon zij met een rondje 25 waarmee zij op twee punten achterstand kwam. Haar tegenstander uit Singapore behield de voorsprong en won met 137 – 133.

Bij de compound jongens onder 21 waren het Robert van de Kamp en Stef Willems die in actie kwamen. Robert begon in de 1/24e finale sterk met 29 punten in de eerste set tegen zijn Spaanse tegenstander. Waar Robert constant bleef met rondjes 29 en 27 was Kevin Arias uit Spanje net iets beter met twee rondjes 30. Die twee rondjes maakten het verschil want Robert verloor met 141 – 143. Stef Willems kwam door zijn sterke kwalificatie in de 1/16 finale voor het eerst in actie. Die match won hij met 142-139. Tijdens de achtste finale liet Stef zijn klasse zien door met 148 – 144 van zijn Amerikaanse tegenstander te winnen en ook de kwartfinale won hij met 144 – 143. De halve finale was een match waar Stef sterk aan begon met twee rondjes 30 maar in de derde set liet hij vier punten liggen tegenover zijn Sloveense tegenstander. Na het verlies in de halve finale met 141 – 144 ging de strijd verder om het brons tegen de wereldtopper uit Denemarken.  Mathias Fullerton was een maatje te groot voor Stef, en ondanks het verlies een zeer geslaagd toernooi.

Mixed teams uitgeschakeld op WK Jeugd

[04-07-2023 19:30]

Op de tweede dag van het WK voor jeugd zijn beide mixed teams uitgeschakeld in de eliminatiefase.

Waar de dag begon met de mixed team finales voor Onder 18 kwamen onze sporters net na de middag in actie bij de mixed team finales voor Onder 21. Het recurve mixed team onder 21 bestaande uit Fleur van de Ven en Yael Smeets schoot de 1/12e finale tegen Israël. De Nederlanders wonnen de eerste set, deelden de twee en de winst in de derde was genoeg voor een 5-1 winst. De Koreanen waren in de achtste finale een zeer lastige tegenstander. Fleur en Yael wonnen de tweede set maar het duo uit Korea was een maatje te groot.
Veerle Sparreboom en Stef Willems schoten de 1/12e finale tegen Spanje. Na twee sets stonden Veerle en Stef twee punten voor op het Spaanse duo. De Spanjaarden vochten zich in de derde set terug waarmee het tot een gelijke stand kwam. De shoot-off was in het voordeel van het Spaanse duo.

Jong TeamNL Handboog begonnen aan WK Jeugd

Vandaag werden onder uitdagende omstandigheden de kwalificaties geschoten op het WK Jeugd in Limerick. Stef Willems staat als beste Nederlander gekwalificeerd met een achtste plaats bij de compound jongens onder 21.

Onvoorspelbare dwarrelwinden en ook wat regen zorgden voor uitdaging op het kwalificatie veld waar de dag begon met de kwalificatie voor alle Onder 21 categorieën. Yael Smeets kwalificeerde zich op plaats 60 bij de recurve jongens onder 21 met 607 punten. Bij de recurve meisjes onder 21 kwalificeerde Fleur van de Ven zich als 29ste met een score van 608, en Quinty Roeffen zich als 45e met een score van 592. Bij de sporters met compound is het Stef Willems die zich als beste Nederlander heeft gekwalificeerd op de achtste plaats bij de compound jongens onder 21 met 694 punten. Robert van de Kamp kwalificeerde zich als 36ste met een score van 672. Veerle Sparreboom noteerde een 40ste plaats met een score van 638 bij de compound meisjes onder 21.

De individuele kwalificatie scores zijn tegelijk ook de basis voor de team kwalificatie waarbij Fleur en Yael het recurve mixed onder 21 team op een 18e plaats hebben gekwalificeerd. Veerle en Stef noteren een 17e plaats bij de compound mixed onder 21 teams.

Morgen gaat het toernooi verder met de eliminatie fase voor de mixed teams.

Jong TeamNL Handboog klaar voor WK Youth Limerick

[30-06-2023 19:30]

Komende maandag, 3 juli, gaat het WK voor de jeugd van start in het Ierse Limerick. Namens TeamNL Handboog komen zes jonge Nederlandse sporters in actie onder leiding van Thierry Maes en Tom van Lieshout.

Het toernooi zal maandag beginnen met de officiële training en dinsdag dan echt van start gaan met de kwalificatiewedstrijden voor zowel de Onder 21 en Onder 18 categorieën. Nadat op diezelfde dinsdag de 1/48 finales voor recurve Onder18 (jongens en meisjes) is verschoten staat de woensdag in het teken van de mixed teams. Donderdag schieten de jongens en meisjes de compound teams tot aan de medaille finale, en vrijdag is het de beurt aan de sporters met recurve. Op zaterdag komen de sporters individueel weer in actie met compound, en zondag zullen de sporters met recurve gaan schieten om de medailles.

Namens TeamNL Handboog komende de volgende sporters in actie op het WK Youth:

O21 compound meisjes: Veerle Sparreboom
O21 compound jongens: Stef Willems, Robert van de Kamp
O21 recurve meisjes: Quinty Roeffen, Fleur van de Ven
O21 recurve jongens: Yael Smeets
Begeleiding: Thierry Maes, Tom van Lieshout

Het WK Youth zal worden gehouden op het terrein van de Universiteit van Limerick waar niet alleen Nederlandse sporters zijn, maar ook Nederlanders onder de scheidsrechter en scoreverwerking.