Op 11 en 12 november vond de Kings of Archery Series JVD Open 2023 plaats in Eindhoven. Traditiegetrouw in de tweede week van november en ditmaal voor de elfde keer na het jubileum vorig jaar.

De beleving stond nog meer centraal in deze editie met uitgebreide side events, showelementen voor aanvang van de kwalificaties en een finale om kippenvel van te krijgen.

De vrijdagavond stond in het teken van de registratie en side events. Waar de meeste van 950 deelnemers hun accreditatie eerst kwamen ophalen stonden zij later met een boog in de handen om deel te nemen aan de side events. Vorig jaar introduceerde de Kings of Archery al ‘Storm the castle’ waarbij deelnemers van een afstand een pijl met een boog in een houten kasteel proberen te schieten. Maar ook een speelse versie van Nerves of Steel waarbij deelnemers een pijl door een gat in de muur proberen te schieten.

Vroeg op zaterdagochtend begon het toernooi dan echt met drie kwalificatie sessies waarbij alle deelnemers twee wedstrijden schieten volgens de Kings of Archery Series scoring. Het doel is om elke wedstrijd ‘clean’ met 300 punten af te sluiten, want in combinatie met de laatste kwalificatie sessie op zondag gaan alle 900 scores automatisch door naar de finale.

Die finale was een echte beleving met een nieuwe opzet, indrukwekkende showelementen met muziek, voice-overs en unieke lichtshows. De beste acht, of meer in het geval van meerdere 900 scores, streden in vijf categorieën om de winst. Onder hen ook Nederlanders en met succes want Joran Drent won bij Barebow! Daan Saft schoot een sterke kwalificatie, maar eindigde als eerste afvaller in de finale. Zeer knap was de plaatsing in de finale voor Ilona Hollander die zich als beste Nederlandse dame bij recurve kwalificeerde voor Laura, Quinty en Gaby. Bij de recurve mannen zagen wij Steve Wijler en Senna Roos in de finale, beiden met een clean 900. Bij de compound mannen was Mike Schloesser een van de 19 mannen die clean bleven in de kwalificatie en eindigde als zesde. Sanne de Laat kwam drie punten te kort voor een clean score. Frans Hoogstraten greep op 9 punten naast het podium bij de recurve senioren en ook Sjan Huijbregts kwam net te kort en eindigde als vierde bij de Barebow vrouwen. Hareld Stas was de hoogst genoteerde man bij de compound senior mannen op een zevende plaats.