Bij de Bondsraad van zaterdag 2 december jl. zijn Sarina van Dalen en Didier Oosterom unaniem verkozen tot leden van het bondsbestuur van Koninklijke HandboogSport Nederland. Rob Boumans werd herbenoemd als bestuurslid voor een derde en laatste termijn.

Sarina van Dalen
Sarina van Dalen (56 jaar) was tot voor kort voorzitter van OGIO Eindhoven en voorzitter van rayon 3. Door die laatste functie was ze ook lid van de bondsraad. Sarina is daarnaast actief schutter, al doet ze dat naar eigen zeggen te weinig. Verder is Sarina handboogtrainer en scheidsrechter. Sarina heeft in haar sollicitatiebrief en in gesprekken aangegeven zich vooral te willen inzetten voor versterking van de samenwerking binnen de handboogsport. Met haar ervaring op zowel verenigings- als rayonniveau heeft ze een duidelijke kijk om onderlinge verstandhoudingen te verbeteren en kan ze een verbindende rol spelen.

Didier Oosterom
De 38-jarige Didier Oosterom woont samen met zijn vrouw en hun drie kinderen in het Gelderse Elst. Didier is werkzaam als kabinetschef van de burgemeester van Arnhem en heeft een breed netwerk binnen de overheid en organisaties die veel met overheden samenwerken. Didier heeft aangegeven graag actief te willen zijn als bestuurder in de handboogsport, een sport die hem (en ook zijn kinderen) aantrekt. Met zijn brede kennis van netwerken bij en rond de overheid en maatschappelijke organisaties is hij voor het bondsbestuur van aanvullende waarde, zeker omdat er steeds vaker situaties zijn waarbij onder meer vergunningen een rol spelen.

Samenstelling bestuur
De bondsraad stemde unaniem in met de voordracht van het bondsbestuur. Het bondsbestuur bestaat op dit moment uit vice-voorzitter Jeroen Faro, secretaris Henk Miltenburg, bestuurder financieel beleid Rob Boumans, bestuurslid wedstrijdsport Bas van den Berg, de nieuw gekozen bestuursleden Sarina van Dalen en Didier Oosterom. Binnenkort stelt het bestuur de onderlinge taakverdeling vast. De procedure voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter wordt hopelijk in januari 2024 afgerond.